Candini: “Queda clar que al 9-N ningú va fer cap acció injusta”

L’Alcaldessa de Calella i Diputada per Junts pel Si, Montserrat Candini, ha valorat a Ràdio Calella TV la sentència pel 9-N.

Candini ha reconegut que el resultat de la sentència era previsible, i s’ha confirmat que es tractava d’un judici polític i ha subscrit les paraules de l’ex President català Artur Mas afirmant que la justícia no és igual per a tothom ja que el govern espanyol incompleix reiteradament resolucions del Tribunal Constitucional i no hi ha hagut mai cap inhabilitació.

L’alcaldessa considera que la justícia espanyola té una doble vara de mesurar, i en aquest cas s’ha mogut per motius polítics. “És evident que tot el que té a veure amb el 9-N i posar les urnes, una expressió democràtica de la voluntat popular, és impensable en qualsevol país d’Europa que pogués passar el que està passant aquí. Nosaltres, de manera clara, ja fa molt de temps que a Espanya la Democràcia té una salut molt feble, una mala salut”.

Com saben, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha condemnat a l’expresident Artur Mas a 2 anys d’inhabilitació i a multa de 36.500 euros (100 euros per dia durant 12 mesos). El condemna per un delicte de desobediència per haver mantingut la consulta després de la suspensió del Tribunal Constitucional. Pel mateix delicte, ha condemnat Joana Ortega a 1 any i 9 mesos d’inhabilitació i una multa 30.000 euros (100 euros per dia durant 10 mesos) i Irene Rigau, a un any i sis mesos d’inhabilitació i una multa de 24.000 euros (100 euros per dia durant 8 mesos).

Tots tres han estat condemnats per desobediència, però l’alt tribunal els ha absolt, en una decisió unànime, de l’acusació de prevaricació pel procés participatiu del 9 de novembre. Candini: “Una qüestió important de destacar que no han estat condemnats per prevaricació. Queda clar que ningú va fer cap acció injusta“.

La sentència, però, no és ferma, i, per tant, l’expresident i les exconselleres la podran recórrer al Tribunal Suprem, i posteriorment al Constitucional i al Tribunal europeu d’Estrasburg. L’alcaldessa de Calella destaca el poc fonament jurídic que recull la sentència: “He sentit algun altre jurista que diu que és una sentència absolutament decebedora perquè no està desenvolupada d’una manera detallada i rigorosa, ni intel·lectualment contrastat des de la vessant jurídica. Dóna més aviat la impressió que l’han fet de pressa per treure’s la pressió del damunt i no quedar pendent del possible seguidisme si sortia després de la sentència de Quico Homs“.

Candini ha recollit les paraules del President de al Generalitat, Carles Puigdemont, que aquesta tarda deia que la sentència d’avui la indultarà el poble de Catalunya votant en referèndum aquest mateix any 2017, i per Candini la sentència tampoc suposa cap replantejament ni pas enrere respecte a la voluntat del Govern català i el Parlament d’escoltar la veu dels ciutadans de Catalunya.

Aquí podeu escoltar l’entrevista sencera a Montserrat Candini, emesa a l’Info Vespre

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *