Cantada d’havaneres sense cremat

Imatge d’arxiu
Imatge d’arxiu

La situació de pandèmia i les restriccions de consum d’alcohol al carrer faran que, aquesta nit, no se serveixi rom cremat durant la cantada d’havaneres que organitza Gent de Barri de Pequín. Ha estat una decisió d’última hora i presa per responsabilitat, subratllen els pequinaires. Però la festa tira endavant, amb cantada de cançons marineres a la Riera Capaspre a càrrec dels grups Mar Brava i Mar i Vent, a partir de les 21.30h. I aquest any, sense amenaça de pluja.

Jaume Torrent, Gent de Barri de Pequín, ha explicat que van planificar la cantada d’havaneres pensant que, per aquestes dates, la pandèmia estaria més controlada i no hi hauria problemes per repartir begudes. I que en els darrers dies s’hi han afegit les restriccions de consum d’alcohol.

Quan nosaltres ho vam decidir, pensàvem que per aquest temps ja no hi hauria problemes, però la situació del coronavirus és diferent. A més, ara també s’han posat amb el tema de consum d’alcohol i, parlant amb l’Ajuntament, hem pres la decisió de no donar-ne.

La cantada d’havaneres tira endavant sense rom cremat i contemplant totes les mesures de seguretat exigides. Els pequinaires conviden a tothom a assistir-hi i passar una estona a la Riera Capaspre, que segur farà més suportable la que s’espera sigui una nit molt xafogosa.

Que vinguin perquè disfrutaran. Sobretot la mascareta, tindrem gel per a les mans, hi haurà separació… Per calor que faci, a la Riera Capaspre sempre passa airet i què millor que escoltar havaneres.

Des de Gent de Barri de Pequín s’anuncia un altre canvi de plans. No es farà la revetlla prevista per al pròxim mes de setembre, també per precaució i responsabilitat, i perquè ara mateix no es pot garantir el ball, que n’és un element imprescindible.

Ens han aconsellat que no la féssim perquè la gent asseguda escoltant música ballable no tindria sentit. L’haurem d’ajornar. Veurem si fem l’altre festa d’octubre, la fesolada, toquem fusta perquè la situació s’arregli una mica.

L’entitat cultural reconeix que el calendari d’activitats i festes previst per aquest 2020 anirà molt lligat a l’evolució de la pandèmia i la seva celebració, o no, i en quins termes, s’acabarà concretant a última hora.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat