Canvi d’hora: aquesta matinada a les tres seran les dues

Aquesta nit entrarem en l’horari d’hivern i dormirem una hora més. A les tres, tots els dispositius tecnològics digitals canviaran l’hora automàticament per segona vegada d’enguany, aquest cop per endarrerir-la una hora. Així doncs, el sol es pondrà a les sis de la tarda i sortirà a quarts de set del matí.

Amb l’horari d’hivern, tots els europeus poden dormir una hora més però, alhora gaudeixen de menys hores de llum al dia. Les institucions europees prometien resoldre aquest mateix any el debat sobre la idoneïtat de mantenir o acabar amb el canvi d’hora, però la decisió dels estats membres –alguns d’ells no tenen una opinió formada– s’ha ajornat, com a mínim, fins al 2021.

De fet diferents estudis confirmen que l’horari d’hivern és millor. Així ho va avançar el Govern de la Generalitat just fa un any, quan un seguit d’experts els van recomanar apostar per l’horari d’hivern. Segons els experts consultats pel Govern, l’horari d’hivern és el que permet la millor adequació entre la llum solar i el ritme d’activitat majoritari de la població. Els matins seran més clars, el que ajuda a tenir un millor rendiment laboral i escolar.

Això sí, els primers dies del canvi horari podríem patir alguna molèstia o canvis en l’estat d’ànim, per això es recomana: fer exercici suau, àpats lleugers, anar a dormir més aviat, gaudir de la llum natural al màxim possible i evitar el consum de cafeïna o alcohol.

 

 

 

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *