L’edició del centenari de la Volta sortirà de Calella

L’organització de la Volta Ciclista a Catalunya ha confirmat que Calella acollirà l’etapa inaugural de l’edició del centenari de la ronda catalana, l’any 2020. Ho tornarà a fer amb una etapa amb sortida i arribada a la població, com en les últimes vuit edicions. La pròxima serà la novena i última, perquè tal i com s’informa en el comunicat que s’ha fet arribar aquest matí, Calella tancarà un cicle amb la Volta i el 2021 deixarà pas a una nova població.

L’any 2012, Calella va tornar veure passar la Volta després d’un impàs de mig segle. Els anys 1963 i 1964, de forma consecutiva, ja va acollir dues arribades de la cursa amb triomfs del francès Jean Gaczyck i José Pérez Francés.

El tret de sortida de les últimes vuit edicions s’ha donat des de Calella, que també ha estat l’escenari de la presentació tradicional d’equips participants a la competició. El 2020, el guanyador de l’etapa inaugural tindrà l’honor d’estrenar el palmarès de la Volta del centenari d’edicions, una fita històrica que, en les proves per etapes, només han aconseguit el Giro d’Itàlia i el Tour de França.

El comunicat recull les paraules de l’alcaldessa Montserrat Candini, que es mostra “especialment complaguda” que Calella sigui “coprotagonista del centenari”. El president de la Volta Ciclista a Catalunya, Rubén Perís, ha afegit que la prova ha crescut gràcies a Calella i que “Calella s’ha projectat al món gràcies a la Volta”.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.