Canvis en la distribució d’aliments des d’Europa: només 20 targetes moneder per Calella

Economat de Càritas Calella, imatge d'arxiu

La Unió Europea ha canviat els criteris i deixaran d’enviar aliments per distribuir entre els més desafavorits. A partir de l’abril està previst implementar el sistema de les “targetes moneder” i a Calella només se’n rebran 20 per part de la UE. És només un 2,7% del total de famílies que es van atendre l’any passat. Des de Càritas, Josep Vidal fa notar que funciona com sempre i el servei està garantit.

Només 20 targetes moneder per atendre a les famílies més desafavorides de Calella. El canvi en la distribució dels aliments d’Europa és una realitat que es farà efectiva, segons les previsions, el mes d’abril. La Unió Europea (UE) ha canviat els criteris de distribució del Fons d’Ajuda Europea per a les Persones més Desafavorides. Fins ara enviava aliments, però el sistema ha canviat a les targetes moneder. Amb la seva implementació, es pretén no estigmatitzar amb les anomenades “cues de la fam” que es fan davant de les entitats, com Càritas, que distribueixen aliments als més desafavorits.

Tenint en compte que l’any passat Càritas a Calella va atendre 752 famílies, el que suposen 1962 persones, la xifra de només 20 targetes moneder fa posar les mans al cap a Josep Vidal, coordinador de Càritas a la ciutat. Vidal apunta que des de Càritas Girona es demanaran 10 targetes moneder més, però no hi ha res assegurat. El canvi de criteris deixarà a moltes famílies sense ajuda per part d’Europa:

Creu Roja serà l’encarregada de distribuir les targetes moneder a la ciutat a partir de l’abril. Des de Càritas apunten que tenen previsions d’aliments per a vuit mesos, ja que l’última entrega per part de la UE va ser de 42.000 kg d’aliments. Vidal apunta que des de principis d’any s’han atès 15 famílies que han recorregut per primera vegada al servei.

Per Vidal el canvi de la Unió Europea no té cap aspecte positiu. Amb un missatge de calma, assegura que des de Càritas continuen prestant servei com fins ara. Ho fan col·laborant amb l’Ajuntament, però l’ajuda d’Europa “era molt important”. Per això, fa falta definir el futur més proper de la distribució dels aliments a les famílies més desafavorides:

La Taula del Tercer sector va alertar a finals de l’any passat que el canvi suposaria que el 90% dels beneficiaris actuals quedessin fora de les ajudes amb l’aplicació del canvi. Unes 20.000 persones es poden quedar sense aliments gratuïts enguany. A Calella amb només 20 targetes moneder quedarien fora de l’ajuda provinent d’Europa el 97,3% dels atesos.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *