Coneix els cinc projectes que es podran votar pel Pressupost Participatiu del 2018

La substitució del paviment del Pavelló és una de les propostes finalistes

Els membres del Consell Municipal de Convivència i Participació van escollir ahir les cinc propostes que els calellencs i calellenques podran votar perquè s’hi destinin els 125.000 euros del Pressupost Participatiu del 2018. De la quinzena d’idees que es van presentar a la convocatòria, només vuit van passar el primer cribratge tècnic i tres van ser desestimades pel consell de representació ciutadana. El termini de votacions anirà del 8 al 27 d’octubre i es farà per mitjà d’urnes mòbils que s’instal·laran per diferents punts de la ciutat. Una serà fixe a l’edifici de l’Ajuntament de Calella.

Les cinc propostes finalistes del Pressupost Participatiu del 2018 són: la instal·lació de jocs infantils a les platges, la creació d’un skate park a la zona de la Piscina Municipal, l’obertura d’una granja urbana al Parc Dalmau, la renovació i millora de la Plaça del Maresme i la substitució del paviment del pavelló per un terra de parquet al Pavelló Municipal.

El regidor de Participació de l’Ajuntament de Calella, Marc Buch, ha explicat en una entrevista a l’Info Migdia què és el que motiva aquest últim projecte que han presentat conjuntament el CB Calella i la Unió Esportiva Handbol Calella.

Creuen que aquesta superfície els ajudaria a acollir competicions de més nivell, obre un nou ventall de possibilitats. També ens van comentar que el parquet és millor per a la trepitjada dels esportistes.

Quant a la millora de la plaça que hi ha a la confluència del Rierany dels Frares amb el carrer Monturiol, els veïns plantegen diverses actuacions.

Renovar la vegetació i crear una passera de paviment que travessi la plaça de banda i banda perquè al ser de sorra, i quan plou, s’hi acumula sang i ho complica.

Buch ha recordat que les propostes inicials presentades per la ciutadania s’hauran de concretar amb el suport del personal tècnic de l’Ajuntament de Calella, i serà llavors quan es podrà detallar quina és la inversió per executar-les.

Preguntat sobre el projecte Més x menys sobre l’aparcament i les places de zona blava que el calellenc Pedro Gabriel va presentar i explicar a la ràdio, el regidor ha exposat que no es pot considerar una proposta d’inversió i que per això es va haver de desestimar.

La intervenció de l’Ajuntament va fer un informe detallant que aquest tipus d’actuacions no són inversions i quedava clar que la convocatòria era per això. Per això no va poder prosperar

Marc Buch ha animat als calellencs i calellenques majors de 16 anys a participar en la presa de decisions sobre part del pressupost d’inversió de l’Ajuntament. S’han reservat 125.000 euros. En cas que el projecte guanyador de les votacions no els esgoti, s’utilitzarà el sobrant per executar la següent proposta.

A continuació pots escoltar íntegrament l’entrevista al regidor Marc Buch.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *