L’Ajuntament demana a la Diputació adaptar el termini de pagament d’impostos

impostos

L’Ajuntament de Calella ha demanat a la Diputació de Barcelona que es posin les màximes facilitats als ciutadans per pagar els seus tributs. Davant l’estat d’alarma, la Diputació ja va fer una modificació del calendari fiscal, es van suspendre tots els impostos fins al 30 d’abril i ara s’han prorrogat fins al mes de juny. L’Ajuntament de Calella però vol anar més enllà, i reclama que tots els impostos del 2020 es puguin adaptar a les necessitats de cada ciutadà. Pe exemple, que els ciutadans puguin optar a una mena de pagament a la carta dels tributs.

L’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, ha fet arribar una carta a la presidenta de la Diputació, Núria Marín, i al president de l’Organisme de Gestió Tributària, Carlos Ruiz Novella, sol·licitant que es pugui facilitar el pagament de tributs dels ciutadans. És a dir, que els ciutadans puguin demanar una pròrroga per pagar-los, o donar l’opció de fraccionar-los sense cap mena de recàrrec, ni aval, ni interessos de demora. El primer tinent d’alcaldia, Marc Buch, argumenta aquesta petició assegurant que l’emergència sanitària provocada per la COVID-19 tindrà una incidència directa en l’economia de moltes famílies, autònoms i empreses.

Davant la situació actual d’incertesa que estem vivint, hem de posar les màximes facilitats a la ciutadania i intentar adaptar-nos a les necessitats de cadascú. És a dir, que amb aquests impostos, tan ciutadans, com empreses o autònoms, puguin demanar una pròrroga i pagar-ho quan els hi vagi bé, per terminis, sense cap mena d’interès de demora.

Això afectaria a tots aquells impostos, taxes o preus públics, multes i cànons concessionals ja acreditats o que s’acreditin durant aquest any:

  • Impostos sobre construccions, instal·lacions i obres.
  • Impostos sobre béns immobles.
  • Impostos sobre l’increment del valor dels terrenys de naturalesa urbana.
  • Impostos sobre vehicles de tracció mecànica.
  • Impostos sobre activitats econòmiques.
  • Taxa per gestió de residus domèstics i comercials.
  • Taxa de Servei de cementiri municipal.
  • Taxa per entrada de vehicles guals.

La Diputació de Barcelona és l’ens a qui l’ajuntament ha delegat la recaptació dels impostos municipals. Amb aquesta petició l’Ajuntament vol intentar ajudar a tots els ciutadans a complir amb les seves obligacions tributàries sense que aquests pagaments afectin la seva economia familiar en un moment tan delicat. El primer tinent d’alcaldia, Marc Buch, es mostra molt confiat en el fet que la diputació acceptarà aquesta petició, i assegura que molt poblament ho faci extensiu a altres municipis.

Estem esperant la seva resposta, però en tot cas entenen que és una molt bona iniciativa i que la Diputació de Barcelona també la voldrà implementar. Actualment té delegades les nostres competències de recaptació d’impostos, però nosaltres igual que els hi vam delegar, també els hi podem retirar, però en tot cas, aquesta no seria la voluntat.

Amb tot el govern municipal assegura, que si la Diputació no és prou receptiva, potser es replantejarien la delegació de la recaptació d’impostos.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *