Càritas Calella dignifica la distribució d’aliments al 6% de la població local

Les famílies que reben ajuda alimentària de Càritas Calella han d’acudir des d’ahir al nou punt de distribució situat al carrer Balmes. Allà hi ha obert un nou economat que funciona a l’estil d’un supermercat, on poden escollir els productes que s’emporten bescanviant els punts que tenen assignats. El procés el realitzen acompanyats d’un voluntari, i sempre amb cita prèvia per evitar les cues que sí es formaven a la seu del carrer Església. Càritas Calella ha implantat a la ciutat el nou programa de distribució d’aliments i avui n’ha fet la inauguració oficial. L’acte ha comptat amb la presència dels membres i voluntaris de l’entitat religiosa, el responsable de la Parròquia de Calella i representants institucionals de l’Ajuntament de Calella, encapçalats per l’alcaldessa, Montserrat Candini.

És un local de 170 metres quadrats, al carrer Balmes, que Càritas Calella acaba d’estrenar i que ha muntat amb l’ajuda d’empreses locals que han donat els elements que han fet possible convertir-lo en un “supermercat solidari”. Aquest matí se n’ha fet la inauguració oficial, en un acte al qual hi han acudit les autoritats locals, tot i que ahir es va posar en funcionament.

Josep Vidal, responsable del servei d’aliments de Càritas Calella, destacava el gran pas que s’ha assolit amb l’obertura de l’economat per punts i la implantació a la ciutat del nou programa de distribució d’aliments. “Si tens en compte la gent que ve a buscar aliments, diríem que la paraula feliç no és la més adient. Sí que és un dia important i de canvi perquè es dignifica l’entrega d’aliments a les famílies”, ha puntualitzat Vidal.


IMG_7061Les prestatgeries de l’economat s’omplen d’aliments que Càritas Calella rep gràcies als fons de la Unió Europea, amb aportacions directes del Banc dels Aliments i els productes que es recullen a partir de campanyes com la del Gran Recapte.

“L’any passat vam repartir 109.546 quilos d’aliments a 136 famílies, i això són 1.055 persones. Representen gairebé el 6% de la població de Calella”, ha fet notar el responsable del servei d’aliments de l’entitat religiosa.


Des de l’entitat s’ha fet referència a l’estreta relació que mantenen amb l’Ajuntament de Calella i l’àrea de Política Social per tirar endavant els projectes. El lloguer del local, amb un cost d’uns 12.000 euros anuals, està garantit amb aportació municipal; però pel que fa al servei d’aliments l’ajuda és continua al llarg de l’any.

Quan hi ha puntes de demanda, i això passa uns quatre cops l’any, l’Ajuntament de Calella es fa càrrec de la compra d’una partida extraordinària de cartrons de llet. Des de sempre, a més, cobreix l’abastiment d’ous i pollastres, una setantena a la setmana. La previsió és que aquesta xifra vagi en augment. “Els usuaris que són magribins no en volen i ara estem buscant la manera de tenir pollastres matats amb la pràctica halal. Crec que ho aconseguirem i llavors també augmentarà”, ha explicat.


El nou economat per punts de Càritas Calella obrirà tres cops per setmana a les tardes, dimarts, dimecres i divendres de cinc a vuit del vespre. Els usuaris reben prèviament la cita amb el dia i hora, i se’ls assigna un voluntari que els acompanya en el procés de recollida d’aliments. Ells poden triar lliurement amb quins productes volen omplir la seva cistella en funció dels punts que se’ls atorga, en base a paràmetres com el nombre de persones de la unitat familiar o els seus ingressos. Aquests primers dies poden aprofitar algunes ofertes especials amb motiu de l’obertura.

A continuació podeu escoltar íntegrament l’entrevista al responsable del servei d’aliments de Càritas Calella, Josep Vidal.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *