El sector turístic tanca la Setmana Santa amb una sensació agredolça

setmana santa 3

Els carrers plens a vessar durant aquests dies de Setmana Santa no s’han traduït en un augment de les pernoctacions en els hotels calellencs. Tan sols quatre han decidit aixecar la persiana amb ocupacions molt per sota del que era habitual durant aquest període; per les restriccions i la falta de turistes internacionals. Aquesta mateixa tònica s’ha registrat a tota la comarca. Segons dades del Gremi d’Hostaleria del Maresme, els establiments que han optat per obrir les seves portes no han superat el 50% d’ocupació, tenint en compte que han hagut de reduir l’aforament al 70% com a mesura de prevenció. I en una Setmana Santa marcada per la mobilitat restringida al territori català i el turisme local, els que sí que han registrat unes bones dades han estat els càmpings, fregant el 100% d’ocupació en els dies de pic i amb grans expectatives de cara l’estiu.

Els càmpings han estat els grans beneficiats, amb xifres d’ocupació que han millorat els registres l’any 2019, quan encara no havia esclatat la pandèmia. La percepció de ser a l’aire lliure i disposar d’un espai propi ha fet que molts turistes locals hagin optat per aquesta modalitat d’allotjament. La presidenta de l’Associació Turística de Calella i propietària d’un càmping, Sònia Hernández, ha exposat que arran de la pandèmia els càmpings han tingut molta més demanda per la sensació de seguretat que genera en les famílies.

El que és l’ocupació de bungalows jo he tingut al 100%. Tot el que és càmpings, cases rurals i apartaments turístics és el que està tenint més tirada per una sensació de més seguretat que té la gent. El concepte càmping és està a l’aire lliure en un gran espai i això ens ha anat molt bé.

Els hotels de la comarca no han tingut la mateixa sort. Jordi Noguera, president del Gremi del Gremi d’Hostaleria del Maresme, ha recordat que el sector ja donava “la Setmana Santa quasi per perduda” i que els seus pronòstics s’han complert aquí a l’Alt Maresme, amb una ocupació molt baixa, per la manca de turisme internacional, i amb pocs establiments oberts.

La previsió que fèiem, s’ha complert. Han sigut molt pocs els establiments que han obert aquí la zona de l’Alt Maresme i l’ocupació per Setmana Santa per nosaltres ha estat força baixa. En canvi, càmpings, apartaments turístics, cases rurals… són establiments que sí que han tingut bones ocupacions.

Calella ha estat el municipi de la comarca amb més hotels oberts, amb un total de quatre, seguit de Santa Susanna, on han obert tres. A Pineda i Malgrat, segons el gremi, cap dels 15 i 19 hotels, respectivament, de les dues poblacions ha decidit aixecar la persiana per Setmana Santa.

A Calella han obert quatre hotels, cap a Pineda, Santa Susanna tres i Malgrat tampoc no ha pogut obrir cap hotel. Parlem d’un volum baix d’ocupació aquí la zona de l’Alt Maresme. També tenim constància que han obert apartaments turístics a Calella i Santa Susanna.

Malgrat que l’ocupació dels allotjaments turístics ha estat baixa, els carrers de Calella han estat plens durant els dies festius i el cap de setmana. Una molt bona afluència de visitants que des de l’associació de Comerciants Calella Centre Comercial – encara sense poder fer-ne un balanç definitiu- celebren i esperen que s’hagi traduït en un increment de les vendes.

Treure una valoració ara mateix és encara una mica precipitat. Però sí que és cert que hem tingut un bon cap de setmana en l’àmbit de vendes i espero que l’afluència de gent que hem vist aquests dies pel carrer, s’hagi traduït en vendes pel comerç local.

I amb aquest escenari al davant, des dels dos sectors es mostren amoïnats perquè la vacunació no avança com desitjarien i apunten que l’estiu està a tocar i la situació epidemiològica no millora.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat