Càritas Calella està atenent un centenar de famílies més que l’any passat

Imatge d'arxiu

Els voluntaris de l’entitat estan ocupats aquests dies en els preparatius del Gran Recapte d’Aliments que es farà a finals de mes, en doble jornada. L’any passat van recollir 23 tones d’aliments, que representa una petita part de tot el que arriben a repartir al llarg de l’any i més quan es constata un creixement de la demanda d’ajudes alimentàries per qüestions de pobresa. Amb xifres sobre la taula, Càritas Calella va atendre durant tot el 2017 a 341 famílies derivades de Serveis Socials de l’Ajuntament; aquest 2018, i encara quan no s’ha tancat l’any, han arribat a les 425.

El tresorer de Càritas, Josep Vidal, ha dit avui al programa La Ciutat que aquestes xifres confirmen que la crisi econòmica encara manté latents els seus efectes a Calella, malgrat les informacions que apunten en una altra direcció.

Segons quins canals de televisió mires et diuen que les coses van bé, però no és així. I no cal rascar gaire per veure que la cosa està fotuda. Ve gent de tot arreu, encara que hi ha un Sant Benet que fa córrer que són tots d’un lloc o altre, i no. De vegades, depèn de qui entra, se’t fa un nus a la gola. Gent de Calella de tota la vida, gent gran…

No hi ha un únic perfil d’usuari de Càritas Calella, per procedència o edat, ha explicat el tresorer de l’entitat benèfica que constata l’aparició d’un nou col·lectiu que és el de treballadors pobres.

A banda de l’ajuda alimentària als usuaris de Serveis Socials, també atenen altres persones que tenen necessitats evidents.

Quan ve algú que diu ‘tinc gana’, estigui derivat de Serveis Socials o no, una bossa important d’aliments se l’endú. Si pot cuinar, un pollastre, ous… (…) Cada divendres ve gent que generalment dina al menjador social de Poblenou a buscar una bossa d’aliments per al cap de setmana. I complementem amb una quantitat important de diners a Serveis Socials per les ajudes per combatre la pobresa energètica.

Des de la Parròquia de Poblenou i Càritas del barri pinedenc estan treballant per reobrir el menjador social a les nits.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *