Pineda posa en marxa càmeres de vigilància

càmeres vigilància Pineda 2

Els incívics ho tindran una mica més complicat a partir d’ara si volen actuar a Pineda i es que el govern del socialista Xavier Amor ha apostat per la instal·lació de càmeres de vigilància a fi i efecte d’ajudar a la dissuasió i identificació dels responsables de possibles delictes i d’actes vandàlics.

L’alcalde pinedenc ha dit a aquesta emissora que també ajudaran a la Policia Local a controlar temes de trànsit –els aparells donen l’alerta quan detecta la matrícula d’un vehicle fitxat o que consta com a robat–, i sobretot a que els veïns se sentin més segurs.

Molt pensades i molt estudiades. Teníem uns espais a controlar amb temes de trànsit que era molt important però a més a més i no ens hem d’enganyar, havíem tingut algun episodi d’incivisme en algun espai del municipi i que des de les reunions que fem amb els veïns s’havia apuntat com una possible solució el fet de poder instal·lar càmeres de seguretat. També per una feina i un treball que és el de les sensacions. Al final també és important que la gent pugui sentir més seguretat. Són elements dissuasius i que donen tranquil·litat al veïnat.

Les càmeres, que en tot moment estaran controlades per la Policia Local, s’instal·laran en dues fases. A banda del centre de la vila, també s’en col·locaran als dos barris més poblats del municipi: Poblenou i el Barri del Carme.

Està tot molt repartit i és la primera fase. Quan anunciem una primera fase és que ja tenim un mapa de més distribució. La segona fase molt probablement seran totes les entrades a les urbanitzacions amb càmeres de lectura de matrícula però ara les hem repartit. Tothom volia la seva càmera, tots el barris volien la seva i les hem hagut de repartir. Hem fet els dos barris més grans, Poblenou, Barri del Carme i Pineda Centre. En el centre tenim Plaça Espanya i Plaça de les Mèlies que són els espais més utilitzats juntament amb el Passeig Marítim. Són elements de seguretat que ens van molt bé.

Debat entre seguretat i intimitat

El debat de si les càmeres de vigilància entren en conflicte amb el dret a la intimitat i la privacitat dels ciutadans és una qüestió que està damunt la taula i que frena a algunes poblacions a instal.lar-les. Alguns veïns veuen bé el control per evitar robatoris, però a d’altres els incomoda perquè creuen que vulnera la seva intimitat. En el cas de Pineda el consens ha sigut màxim.

Per fer una instal·lació de càmeres has de justificar molt que les vulguis posar perquè és veritat que hi ha una protecció d’imatge que ha de garantir-se i en aquest cas des de la policia hi portem molt de temps treballant. Però és veritat que és una de les demandes dels veïns, es a dir, nosaltres el que estem és donant resposta a aquestes peticions de les reunions de veïns. L’Associació de Comerciants també ho demanava. És un element que s’ha rebut bé en el sentit que estava molt demanat i en aquest cas els partits polítics no han mostrat el no voler-ho tenir. No hem tingut cap problema i per això ho hem instal·lat.

Està previst que els dispositius entrin en funcionament aquesta setmana.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat