Fas 6 anys? Tria un llibre!

fas 6 anys tria un llibre

Ja està en marxa la tercera edició de la campanya «Fas 6 anys. Tria un llibre» que promou l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) i que té per objectiu fomentar els hàbits de lectura entre els nens i nenes que comencen a llegir. És una de les accions incloses en el Pla de lectura 2020, que enguany arribarà a 78.567 infants de Catalunya.

En una entrevista a l’Info Vespre, la directora de l’àrea de Públics de l’ICEC, Sílvia Duran, ha explicat com funciona aquesta activitat.

Els nens que han fet o faran 6 anys aquest any reben a casa seva una targeta personalitzada amb un codi que poden bescanviar a una llibreria per un llibre pel valor d’un màxim de 13 euros.

Un altre dels objectius de la campanya és que els infants descobreixin les llibreries, uns agents culturals molt importants en el foment de la lectura. En aquest 2018 hi ha adherides 298 llibreries d’arreu de Catalunya; dues d’elles de Calella: La Llopa i El Faristol.

Implicar a les escoles i que els nens comparteixin els llibres amb els seus companys és un altre dels propòsits de l’ICEC.

Un altre dels eixos importants de la campanya és que puguin prescriure aquests llibres entre els seus companys de classe. D’aquí ve que també hem estimulat que el Departament d’Ensenyament hi participi i també les escoles, amb els professors i professores de primer de primària, perquè els nens puguin portar el llibre a la classe, el puguin descriure o compartir amb altres companys i, sobretot, fer com petits clubs de lectura a la classe de primer perquè és el moment que comencen a aprendre a llegir.

Duran ha destacat la voluntat de l’ICEC d’arribar a tots els nens i nenes, per això s’impliquen amb les diverses realitats que poden viure els infants. Aquest any s’han proposat arribar als nens d’acollida.

L’any passat vam poder acompanyar a tots els nens que viuen fora de Catalunya. Aquest any estem avançant per poder atendre a la diversitat de nens, que moltes vegades poden ser els nens d’acollida, com aquest any. Anem amb aquesta voluntat d’atendre a tota la població de 6 anys, també aquests nouvinguts, totes aquestes casuístiques que anem perfilant cada vegada més per poder atendre a aquesta diversitat que construeix el nostre món.

Entre les novetats d’enguany, Duran ha explicat que els diversos actors implicats en el món de la lectura poden enviar les seves recomanacions en forma de vídeo per publicar-les a la seva pàgina web.

A la web també tenim vídeo recomanacions que han pogut fer els mateixos nens, els mestres, els llibreters, els bibliotecaris, els escriptors. Volem que tota la comunitat de la lectura pugui recomanar llibres i per això hem obert aquesta secció.

La directora de l’àrea de Públics de l’ICEC ha avançat a Ràdio Calella TV que la campanya finalitzarà amb una festa a una biblioteca.

A continuació podeu recuperar l’entrevista íntegra a la directora de l’àrea de Públics de l’ICEC, Sílvia Duran.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat