Càritas Calella obrirà un economat per fer la distribució d’aliments a famílies necessitades

Local on Càritas Calella obrirà el nou espai per a l'entrega d'aliments

Pas important per dignificar i millorar la distribució d’aliments i productes bàsics que fa Càritas Calella a famílies en situació de vulnerabilitat. El servei, que s’està prestant des de la seu de l’entitat al carrer Església, es traslladarà en les pròximes setmanes al local que ja havia utilitzat en l’última campanya del Gran Recapte d’Aliments. És un espai de 170 metres quadrats, aproximadament, situat al carrer Balmes, que Càritas tindrà en règim de lloguer per un període de 3 anys, gràcies a l’ajuda que rebrà per part de l’Ajuntament de Calella. De fet, són els Serveis Socials del municipi els que, a partir d’un estudi de cada cas individualitzat, deriven les famílies a Càritas per fer la recollida dels lots d’aliments. Amb el trasllat, però, aquest sistema també canviarà i els usuaris passaran a escollir-los a través d’una cartilla de punts.

Càritas Calella veu resolta una de les demandes que havia fet insistintment en els últims mesos: la falta d’espai per al seu magatzem d’aliments. Els guarda i posteriorment distribueix entre els usuaris derivats dels Serveis Socials, al local del carrer Església.

Preveu obrir a principis del mes d’abril el que serà la seva central d’aliments, on es posarà en funcionament un economat per punts. Els usuaris podran escollir quins productes agafen, entre els quals també hi hauran aliments frescos -fruita i verdura- i congelats i refrigerats.

“Dividirem el local en dos: una part per al magatzem i l’altre per la botiga o economat. Els Serveis Socials atorgaran un número de punts en funció de la situació familiar o les persones de la unitat, i serà l’usuari qui, com en una botiga, agafarà el carretó i acompanyat d’un voluntari triarà els productes”, ha explicat Antoni Borràs, que amb Josep Vidal han visitat tots dos els estudis de Ràdio Calella TV per fer pública la notícia.

El local està ubicat al carrer Balmes, a tocar de la plaça de les Roses. Caldrà fer-hi unes petites obres d’adequació prèviament a obrir-lo, calculen que a principis d’abril.

A partir de llavors, a més, es donarà hora als usuaris perquè facin la recollida d’aliments, acabant així amb les cues que es formen a Església els tres dies a la setmana que es fa l’entrega. “Se’ls demanarà que vinguin a una hora concreta: quan entreguin el paper que els dona Serveis Socials, tindran una targeta indicant el dia i l’hora, a fi i efecte d’acabar amb les cues. També perquè a vegades tenim la sensació que algú ho necessita o per vergonya mal entesa no ve. Hi haurà més discreció i intimitat”, ha comentat Borràs.

Els responsables de Càritas Calella expliquen que setmanalment reben la visita d’entre 125 i 130 famílies amb situació de vulnerabilitat, la qual cosa demostra que l’impacte de la crisi econòmica encara és ben present avui dia. I es remeten a les dades d’atur, on Calella continua superant les taxes mitjanes del país.

Més metres per al Rober de segona mà

Amb el trasllat del magatzem d’aliments al carrer Balmes, Càritas Calella redefinirà l’ús que es dona al local de la confluència d’Església i Raval, propietat del Bisbat de Girona. La idea és ampliar el Rober. “Gairebé doblarem l’espai de botiga rober, perquè on es fa la tria i selecció de roba la passarem allà on guardaven els aliments (…) I mantindrem el servei d’assessorament jurídic, les oficines pròpies, i també el servei per als infants de 0 a 2 anys”, han avançat.

Des de Càritas s’insisteix que el projecte del Rober, a més de la funció social, també respon a la necessitat d’aprofitar la vida útil de les peces de roba i calçat.

 

A continuació podeu escoltar íntregament l’entrevista a Antoni Borràs i Josep Vidal, de Càritas Calella, a l’Info Migdia.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *