Càritas Girona ha demanat a les seus locals que es preparin per la tardor

Càritas Girona i a través d’una vídeo conferència que va tenir lloc la setmana passada, ha demanat a les seus locals que es preparin de cara a finals de setembre començaments d’octubre. La por a nous contagis i l’edat avançada de la majoria de voluntaris que atenen l’economat i les demés branques solidàries de Càritas, fa que s’hagi de ser previsor i buscar l’ajut de la gent més jove que, en cas que faci falta, se’n puguin encarregar i d’aquesta manera no desatendre a qui ho necessiti.

Ho ha explicat Josep Vidal, tresorer de Càritas Calella.

Es tem molt a un rebrot per finals de setembre/octubre. L’altre dia vaig assistir a una vídeo conferència amb Càritas Girona i ja ens estant preparant bàsicament pel tema dels voluntaris. Aquí en tenim que ara faran 67 anys i si torna a venir un rebrot fort, aquesta gent no podrà continuar donant aliments.

I es que el suport de Càritas a les famílies de Calella no para de créixer. Si fem la comparativa, en tot l’any passat es van atendre 1361 persones que representen 490 famílies; a dia d’avui, ja s’ha atès a 1972 persones que representen 733 famílies. La crisi del Coronavirus està castigant especialment als col·lectius més vulnerables però també a ciutadans que mai s’havien trobat en la necessitat de demanar ajuda.

Cada setmana hi havien 25 famílies noves. Aquesta que estem és la cinquena setmana després de l’estat d’alarma, 4 famílies, la setmana passada 8, un altre setmana 5; cada setmana hi han famílies noves.

I es que aquesta crisi sanitària no ha fet més que eixamplar l’exclusió social i econòmica de moltes famílies. Segons dades de Càritas Diocesana de Girona, a la que pertany Calella, el 60% de les persones ateses són dones i el 35% menors d’edat.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *