Carles Coll: “Si cal, podran tornar a fer servir l’hotel”

oasis00000000

L’hoteler Carles Coll s’ha tornat a posar a disposició de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva per si calgués tornar a obrir l’Hotel Salut a l’Oasis Park Splash, com va passar durant la primera onada de la pandèmia. Coll ha confirmat uns primers contactes amb la Corporació de Salut del Maresme i la Selva per explorar la possibilitat de tornar-lo a obrir. Diu que van parlar fa un parell de setmanes i que, en cas que se’ls demanés, només necessitarien dos o tres dies per fer-hi la posada a punt i obrir les portes per a l’acollida de pacients en procés de recuperació de la covid. Segons les últimes dades facilitades per l’organisme sanitari, a l’Hospital de Calella hi ha 35 persones ingressades per coronavirus.

L’hoteler calellenc tornaria a cedir gratuïtament les instal·lacions turístiques per alliberar llits de l’Hospital de Calella per a l’atenció de pacients Covid. De moment però, diu que només s’ha donat un primer contacte fa tot just dues setmanes per conèixer la disponibilitat.

Vam estar parlant amb la Corporació fa un parell de setmanes, vam dir que evidentment si cal, tornarem a cedir els nostres establiments per allotjar a pacients si cal. Seria com l’altra vegada al mes d’abril, que vindrien pacients que ja estan en fase de recuperació i així alliberar llits de l’hospital.

La Corporació ha tornat a parlar amb els propietaris de l’Oasis Park, un dels hotels amb més places d’allotjament que hi ha a Calella i que s’utilitzarà en cas que sigui necessari. Coll explica que l’han sol·licitat per les seves facilitats i comoditats: està a prop de l’Hospital Sant Jaume i és accessible per a persones discapacitades. En cas que fos necessari l’hoteler diu que en dos o tres dies es podria tornar a posar en funcionament i ells mateixos es farien càrrec de les despeses de la posada a punt, com ja ho van fer durant la primera onada de la pandèmia.

La posada a punt ens fem càrrec nosaltres. Amb la Corporació ja vam quedar que ells paguen la llum, l’aigua i el gas. Però el manteniment i l’adequació va a càrrec nostre. El personal de manteniment en dos dies perfectament ho podria tenir tot adequat les habitacions, treure els plafons de fusta de portes i finestres i revisar tots els subministraments.

Malgrat tot, Coll espera que la pandèmia vagi a la baixa i no calgui arribar fins a l’extrem de tornar a medicalitzar hotels. De moment la Corporació només ha iniciat els contactes.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *