Cs demana reforçar els ajuts als sectors més castigats per la pandèmia

El turisme, la restauració, l’estètica i l’oci nocturn són segurament els sectors econòmics més castigats per la pandèmia. Les restriccions per frenar la propagació de la Covid els han afectat de ple, ja sigui amb limitacions d’aforament o tancament total, com és el cas del moment en què ens trobem ara, en el pic màxim de la segona onada. Davant d’això, el grup municipal de Cs porta avui al Ple Municipal dues mocions en què s’insta a totes les administracions a reforçar els ajuts directes per aquests sectors. El portaveu de la formació taronja, Guillermo Gomis, ha parlat de les possibilitats que té l’Ajuntament de destinar-hi les partides contemplades en el pressupost del 2020 per a activitats o esdeveniments que finalment no s’han realitzat.

Gomis ha recalcat la importància de prendre decisions urgents per pal·liar l’impacte de la Covid en aquests negocis, que porten molts mesos sense facturar i això els aboca a un possible tancament definitiu. El portaveu de Cs diu que, per exemple, el consistori podria destinar-hi els diners que hi havia reservats per l’Ironman.

Fent una valoració i un estudi de cada cas, injectar diners en la mesura de les disponibilitat pressupostàries. Per exemple, que els diners que hi havia per a esdeveniments que no s’han fet es desviïn als sectors que són dels més damnificats.

Sobre el sector de l’oci nocturn, que a Calella pateix el doble impacte de la covid i de la davallada dràstica de turistes, Cs planteja que l’Ajuntament els ofereixi un canvi de tipologia d’activitat que els permeti tornar a obrir les sales i bars musicals.

No podran posar música però sí obrir per servir begudes, que s’hi pugui anar segons el màxim d’aforament, convertir la pista de ball… La nostra estratègia és que puguin tornar a facturar.

El rgidor portaveu de Cs ha recordat també la situació de molts centres d’estètica, que es mantenen tancats des del passat 16 d’octubre.

Moció per combatre la inseguretat i l’incivisme

Ciutadans insta a l’Ajuntament de Calella a emprendre les accions necessàries per acabar amb la sensació d’inseguretat que hi ha a la població. Això és el que defensa la formació taronja, que reclama major presència policial al carrer i que es facin complir les normatives contra l’incivisme.

Sol·licitem als estaments oficials que duguin a terme les accions necessàries: implementació de la policia de proximitat amb patrulles a peu de carrer, especialment en zones educatives i peatonals, que s’apliquin les ordenances municipals que regulen la circulació de bicicletes i patinets en zones peatonals que tants problemes ocasionen a les persones grans.

Tot i això, Gomis reconeix que en les últimes setmanes, i al fil de l’entrada del nou inspector de la Policia Local, hi ha més presència policial al carrer, sobretot als carrers de l’eix comercial, i que això està contribuint a augmentar els nivells de seguretat.

Igualment, des de Cs es reclama una campanya informativa adreçada al conjunt de la població que incideixi en la seguretat i la convivència.

El Ple Municipal torna a la via telemàtica amb un extens ordre del dia

Les mocions que presenten els grups municipals del Govern i de l’oposició concentren la gran part d’assumptes que es debatran en la sessió ordinària del Ple Municipal, que es farà de forma telemàtica a partir de les 18.30h en retransmissió en directe per Ràdio Calella TV.

El primer bloc de l’ordre del dia són les propostes de resolució que sotmet a votació el Govern Municipal de Junts per Calella i el PSC. Una d’elles sobre el nomenament del jutge de Pau i el seu substitut. També es proposarà el nomenament de Pere Porti com a Síndic Municipal, rellevant en el càrrec a Sílvia López, que va estrenar el càrrec. En la sessió plenària d’avui també es ratificaran les dates de les festes locals de l’any 2021, l’aprovació inicial del reglament intern d’utilització d’armes i eines d’ús policial; o la proposta d’adhesió al Pacte d’Alcaldes i Alcaldesses per al Clima i l’Energia.

El bloc de mocions inclou un total de 13 punts que presenten, de forma individual o consensuada, els grups polítics municipals. Arrencarà amb la proposta que fan tots els partits excepte la CUP per sol·licitar a la Generalitat de Catalunya que s’atorgui la Creu de Sant Jordi a l’investigador científic calellenc Carlos Cordón.

Les tres mocions de Cs i les que hi presenta Calella en Comú sobre l’ingrés mínim vital, el pressupost municipal del 2020 i 2021, i el marc legal de relacions entre l’Ajuntament i la plantilla de treballadors municipals. La CUP sol·licita una moratòria en la concessió de llicències d’habitatges d’ús turístics i que el consistori rebutgi la decisió del Suprem d’inhabilitar el president Quim Torra.

De la seva banda, els dos partits del Govern Municipal –Junts per Calella i el PSC– proposen donar suport a la Federació Espanyola de Municipis i Províncies en la seva petició sobre la utilització dels recursos que tenen les administracions locals i, d’altra banda, una declaració amb motiu del Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència envers les Dones, el pròxim 25 de novembre.

Esquerra també hi porta una moció per demanar la reactivació de la Taula de Treball Social que es va crear a Calella en plena primera onada de la pandèmia.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *