Carpe Birrem 2017 a Calella: la fira de la cervesa artesana, i molt més

Imatge d'arxiu
Imatge d'arxiu

Gairebé una vintena de productors de cerveses artesanes portaran les seves elaboracions a Calella amb motiu de la segona edició del Carpe Birrem, del 14 al 16 d’abril al Passeig Manuel Puigvert. Tot i que descobrir noves varietats de cerveses és el principal argument per visitar-la, la fira sobrepassa l’àmbit estríctament gastronòmic -també gràcies a la presència de “food trucks”- i consolida al seu voltant una oferta lúdica i cultural que s’adapta a tots els públics.

En la roda de premsa de presentació de la fira de la cervesa artesana, s’ha anunciat la contractació d’una quinzena de joves calellencs que s’encarregaran de tirar la cervesa. “Justament aquests dies estan en procés de selecció a través del Servei Local d’Ocupació”, ha explicat l’alcaldessa Montserrat Candini.

Des de l’empresa organitzadora, 7 vetes, s’ha indicat que aquesta acció forma part del nou sistema de funcionament de la fira, a nivell organitzatiu i de distribució, a l’estela dels grans esdeveniments cerveses que se celebren a Europa. “Tindrem més aixetes de cervesa artesana i per tant més oferta”, ha dit Àusias Ballart.

L’oferta cervesera del Carpe Birrem inclourà produccions ecològiques i sense gluten, a més de varietats com lager pilsen, d’alta fermentació, d’abadia, i un llarg etzètera. La informació es recull en un fulletó que dona detalls sobre procedències i una catalogació orientativa en base a estàndards internacionals.

Com a novetat en la programació de la segona edició, l’existència d’un espai de conferències en el qual es parlarà de la fermentació amb barrica, la producció ecològica o la cervesa sense gluten. “Recomano amb passió la conferència que farà la Cervesaria Lo Vilot de Lleida explicant la producció en cercle tancat: fan el llúpul, cultiven els cereals i elaboren la cervesa. Amb això experimentem que a Catalunya es tanca tot el cicle, amb una cervesa espectacular i amb certificat ecològic”, ha comentat Ballart.

Carpe Birrem obrirà els dies 14, 15 i 16 d’abril al Passeig Manuel Puigvert, de dotze del migdia fins a la nit i matinada; combinant l’experiència cervesera i gastronòmica ambs conferències, maridatges i activitats infantils i músicals. Repeteix el grup Funk Manchú (dissabte a les 23.15h) i destaca l’actuació de Joan Masdéu (divendres a les 22.00h).

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *