Esquerra pregunta al Govern Municipal sobre la reforma integral de la Plaça de l’Estació

Fa poc més d’un any, el Ple de l’Ajuntament de Calella va aprovar tirar endavant el projecte de reforma de la Plaça de l’Estació. És a dir, la reordenació de tot l’espai i els serveis que s’hi concentren: entre d’altres, la parada de taxis i d’El Carrilet, l’oficina d’informació turística o l’aparcament per a motocicletes. Va ser una iniciativa d’Esquerra a la qual s’hi van sumar la resta de partits del Govern Municipal i de l’oposició, sense excepció. En la sessió de principis de novembre, Xavier Ponsdomènech va reclamar a l’executiu informació sobre l’estat en què es troba el projecte, del qual no n’han tornat a tenir notícies.

Des del febrer d’aquest 2020, Esquerra no ha tornat a rebre informació sobre el projecte de reforma integral de la Plaça de l’Estació que el partit va impulsar a partir d’una moció plenària. El líder dels republicans i cap de l’oposició, Xavier Ponsdomènech, ha explicat avui en una entrevista a La Ciutat que l’última notícia que en tenen és que finalment s’externalitza la concreció de l’actuació que s’hi farà.

Si al febrer ens van dir que havien decidit externalitzar el projecte, entenem que hi ha voluntat política de tirar-ho endavant. La nostra obligació és fiscalitzar tot allò que es porta a ple i que es compleixin els compromisos adoptats, més quan són unànimes.

Ponsdomènech ha recordat que la moció aprovada recollia també el compromís de parlar i consensuar l’actuació amb els veïns, en la mesura del possible.

La pregunta es va formular en el torn final de la sessió plenària de principis de novembre, que Esquerra va aprofitar per reclamar solucions definitives a la problemàtica “endèmica”, segons Ponsdomènech, dels bassals d’aigua que es creen al Passeig Manuel Puigvert per l’embussament dels escocells.

S’omplen de sorra i així s’hi passen mesos i mesos. Llavors quan hi ha temporades de pluges s’hi formen basses i això dificulta el passeig (…) Potser caldria plantejar-ho entre tots i buscar una solució que acabi amb aquesta problemàtica.

A tot això, Ponsdomènech ha avançat que es reuniran aquesta tarda amb responsables tècnics i polítics del servei de neteja viària i recollida de la brossa per analitzar-ne el rendiment i si s’està compliment amb les condicions contractuals. Amb la documentació a la mà, reconeix que li genera alguns dubtes.

Un cop llegida tota la documentació, em vaig preguntar com pot ser que tinguem la sensació que Calella bruteja si s’està fent tot el que hi ha recollit al contracte. En la reunió d’avui intentarem sortir de dubtes.

El líder i portaveu d’Esquerra a l’Ajuntament de Calella ha explicat que han trigat setmanes a reunir tota la documentació relativa al contracte amb Urbaser, a qui s’han concessionat els serveis, que tenen un cost anual d’aproximadament 2,5 milions d’euros.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *