Catalunya, oficialment amb epidèmia de grip

Imatge d'arxiu
Imatge d'arxiu

Catalunya està oficialment des d’aquest matí amb una epidèmia de grip. Malgrat la paraula epidèmia sembli molt alarmista, es tracta de xifres estadístiques, és a dir, que s’han superat els 109 malalts de grip per cada 100.000 habitants, que era el límit establert aquesta temporada.

Aquesta setmana s’han registrat 248 casos per cada 100.000 habitants i triplica així els 99 casos del darrer registre.

Segons l’Agència de Salut Pública, aquests indicadors mostren que l’activitat gripal a Catalunya presenta un nivell que correspon amb l’activitat epidèmica creixent d’una temporada gripal habitual, però cal destacar que la taxa d’incidència dels símptomes de la grip presenta un marcat increment entre nens de 0-4 anys amb 905 casos per 100.000 habitants; i de 5-14 anys amb 418 casos per 100.000 habitants; pel que fa als adults, les xifres es mantenen estables.

Els més afectats són els nens i adolescents i els pacients amb malalties respiratòries cròniques.

El Departament de Salut alerta que aquesta temporada el virus ha mutat i la vacuna que s’està administrant a la població només protegeix en un 25%.

Durant l’última setmana del 2017, es van registrar 27 ingressos de casos greus per virus de la grip.

La millor manera de protegir-se i evitar la propagació de la grip és la vacunació i el manteniment d’unes bones pràctiques d’higiene, com rentar-se les mans de manera regular.

Salut recorda que abans d’anar a urgències cal trucar al telèfon de Salut de Catalunya, el 061, i que si no hi ha patologies prèvies la grip requereix només repòs a casa. De fet, es desaconsella prendre antibiòtics si no hi ha una infecció de les vies respiratòries.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat