Concert del Centenari de Santa Cecília al Teatre de la Sala Mozart

stacecilia

Demà es posen a la venda les entrades del Concert del Centenari que organitza el Centre Musical Can Salom, amb motiu de la festa de Santa Cecília. Des del 1915 i de forma gairebé ininterrompuda, Calella ha vingut celebrant la festivitat de la patrona de la música, tot i que enguany tindrà un sentit més especial pel fet de servir d’estrena de la reformada Sala Mozart. Un concert multiparticipatiu a càrrec d’alumnes, antics i actuals membres del centre musical, del Cor Harmonia i l’Orquestra Simfònica Harmonia. Serà dissabte a les 10 de la nit i l’endemà diumenge, la celebració continuarà a l’Església Parroquial on s’acompanyarà l’ofici amb la cantada de la “Missa Pontifical” de Lorenzo Perosi.

stacecilia_cartellAquest 2015 es compleix el centenari de les celebracions de la Festa de Santa Cecília a Calella. Una efemèride que va estretament lligada a l’empenta i la sensibilitat musical de la família Salom, promotora dels concerts que es van iniciar l’any 1915. “Les va impulsar fa 100 anys Claudi Salom, el pare de Maria Teresa Salom, i s’han fet des de llavors de forma gairebé ininterrompuda, promogudes per ella mateixa”, ha recordat Albert Deprius, director del Centre Musical Can Salom i actualment el responsable dels actes de la festivitat de la patrona dels músics.

L’acte central de la celebració serà el Concert del Centenari que tindrà lloc dissabte a les 22.00h al Teatre de la Sala Mozart. S’ha preparat un repertori musical especial que farà desfilar nombrosos cantaires i músics pel nou escenari de l’equipament, recentment reformat. “Serà un concert multiparticipatiu, i això ens fa molta il·lusió, perquè servirà de retrobament d’alumnes, col·laboradors, gent que viu fora de Catalunya i vindrà a acompanyar-nos, també hi seran els veterans de Can Salom, el Cor Harmonia, i s’hi afegeix enguany l’Orquestra Simfònica Harmonia”, ha detallat Deprius.

El director del Centre Musical Can Salom ha tingut paraules d’agraïment per a totes les persones que han col·laborat en el centenari de la festa de Santa Cecília a Calella. Entre ells, ha anomenat a Quim Botey, Guillem Torné i Tino Valduvieco, membres de Foto-Film Calella; als artistes Jordi Alcaraz i Anna Vivancos; i a Rut Martínez, que presentarà el concert.

Les entrades tindran un preu simbòlic de 5 euros i es vendran a partir de demà dijous a Can Salom. Seran numerades.

L’endemà diumenge, la celebració es traslladarà a l’Església Parroquial, on els cantaires acompanyaran l’ofici de les 12.00h amb un música sacra. “Es cantarà la gran ‘Missa Pontifical’ de Lorenzo Perosi. És una obra romàntica preciosa que qui l’escolta per primera vegada se n’enamora. Hi tindrem el Cor Harmonia i els veterans de Can Salom; però tots els col·laboradors que han han cantat en corals de Calella i que vulguin són benvinguts”, ha assenyalat el director del Centre Musical Can Salom, qui reitera que la festa té “els braços oberts a tothom”.

La festa de Santa Cecília s’acabarà amb un dinar de germanor en un hotel de la ciutat.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat