Cau la incidència de la Covid a Calella

La campanya de vacunació continua a la Fàbrica Llobet-Guri, ara per a totes les persones de més de 12 anys (Arxiu).

La corba de la incidència de la Covid a Calella s’ha doblegat i ha retornat a valors previs a l’inici de la cinquena onada. Se situa en els 797,11 punts; gairebé la meitat del registre al qual es va arribar en el pic màxim, ara fa dues setmanes. El 23 de juliol, la incidència acumulada a 14 dies va ser de 1.473,6 punts. No obstant això, altres indicadors com el risc de rebrot i la taxa de reproducció es mantenen alts, per la qual cosa es demana seguir amb les mesures per evitar els contagis.

Segons informa el BIOCOM-SC, l’índex de risc perquè es produeixi un nou rebrot a Calella és de 833 (molt alt) i la taxa de reproducció se situa en fase expansiva. L’Rt és d’1,05.

En els últims set dies, a Calella s’han diagnosticat 72 positius. L’acumulat de dues setmanes eleva la xifra en els 159 nous contagis.

La pressió hospitalària no varia

A la planta Covid de l’Hospital Sant Jaume hi ha 30 llits ocupats. Respecte l’últim recompte de dilluns, s’han registrat 19 ingressos i s’han donat 20 altes. La Corporació de Salut del Maresme i la Selva informa que no s’ha produït cap mort per Covid.

Dins la seva plantilla, hi ha 6 professionals positius i en aïllament.

Per tot plegat, l’organisme insisteix un cop més en seguir totes les mesures de seguretat per evitar els contagis. És a dir, reduir la interacció social, portar la mascareta en interiors i a l’exterior també, sempre que no es pugui mantenir la distància. En l’entorn laboral, mantenir els espais ventilats i dur una bona higiene de mans.

Continua el toc de queda i les restriccions en totes les activitats

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha avalat novament la pròrroga del toc de queda als municipis amb una major incidència de la Covid, on no es podrà sortir al carrer entre la una i les sis de la matinada. La mesura estarà vigent dues setmanes més, fins el 20 d’agost. Llavors, el Govern català revisarà les dades per determinar si demana una altra pròrroga.

Calella és un dels municipis afectats per l’ordre de confinament nocturn. També Pineda de Mar, Santa Susanna o Malgrat, al nord del Maresme; i Canet de Mar, Arenys de Mar o Mataró, per la banda sud. Tal com avançava ahir Ràdio Calella TV, la restricció s’aixeca a Sant Pol de Mar, únicament dins el seu terme municipal.

En paral·lel, el Govern català manté l’hora de tancament de totes les activitats a les 00.30h.

Compartir

Potser t'interessa

1 Resposta

  1. Fernando Ballabriga Vidaller ha dit:

    He estat internat en l’hospital del dia 30 de juliol fins ahir. Lògicament he parlat amb personal sanitari i tots m’han dit que hi havia 40 internats per COVID19 durant la meva instància. La vostra noticia es inversemblant.Res mes

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *