Cau un tros de la balustrada del Passeig Manuel Puigvert

Segons el consistori, el fort vent ha fet moure contenidors i ha fet caure fustes que a l’impactar en la balustrada, ja castigada pel pas del temps, l’ha malmès. S’han trencat gairebé una vintena de peces.

Durant la matinada de divendres a dissabte una vintena de peces de la balustrada del Passeig Manuel Puigvert s’han fet malbé. Es tracta del tros ubicat just al costat del Monument de la Sardana on precisament aquests dies s’hi està celebrant el festival Carpe Birrem. El fort vent va fer caure la caseta de fusta del festival dues vegades sobre la balustrada, una a la matinada i una altra a primera hora del matí. Des de l’organització, però, asseguren que aquest cop no ha estat la causa principal del trencament. El tinent d’alcaldia de Seguretat i Serveis Púlbics, Albert Torrent, ha explicat a Ràdio Calella TV que atribueix al vent i al desgast de la balustrada la ruptura i ha recordat que no és la primera vegada que es fa malbé una part.

Restaurar-la
A dia d’avui, les peces de la balustrada s’han de restaurar una per una, tot i que quan es restauren es recobreixen amb ciment. És per això que el govern municipal ha adjudicat la reparació a una empresa que permeti fer tres motlles enlloc de l’únic motlle actual, per així treballar amb motlles moderns i actuals. A més, per primera vegada, es formarà als treballadors de la brigada de l’Ajuntament de Calella perquè puguin restaurar ells mateixos les peces de la balustrada del passeig un cop es facin malbé. Ho ha explicat Torrent a Ràdio Calella TV.

És aviat per parlar de quan estarà. Cal fer-ho bé abans que ràpid. Però la intenció és donar el motlle original al Museu i poder començar a treballar amb motlles moderns que ens permetin fer les peces de 3 en 3 i no d’una en una com ara. A més, aquesta mateixa empresa s’encarregarà de formar els membres de la brigada en pràctiques de restauració per poder fer-ho ells mateixos”.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.