El Govern estudia endurir la normativa municipal per als patinets elèctrics

El tinent d’Alcaldia de Seguretat ha confirmat a Ràdio Calella TV que s’està revisant l’ordenança municipal de circulació per si cal introduir noves obligacions per als conductors de patinets elèctrics. Josep Torres ha dit que el Govern comparteix la preocupació pel mal ús que es fa d’aquests vehicles de mobilitat personal, que poden posar en perill la seguretat dels vianants.

El tinent d’Alcaldia de Seguretat, Josep Torres, ha parlat de la possibilitat d’obligar a circular amb casc i de contractar una assegurança de responsabilitat civil.

Estem fent una revisió de la normativa municipal i haurem de valorar si s’ha d’obligar a dur el casc o tenir una assegurança de responsabilitat civil. Acabarem de lligar-ho quan acabem la revisió.

El Govern impulsa aquesta revisió de la normativa “compartint” la preocupació que de forma insistent ha expressat el regidor de Cs, Guillermo Gomis, però –diu Torres– també la resta de l’oposició i la ciutadania, en general.

És per això que la Policia Local ha dut a terme una nova campanya específica de control de patinets elèctrics. S’ha fet en les últimes tres setmanes, principalment al carrer Església i al Passeig de Manuel Puigvert, que s’ha resolt amb la tramitació d’11 denúncies.

Bàsicament és la velocitat i circular per allà on no toca: voreres i zones de vianants. Fins i tot, una denúncia és per circular sota els efectes de l’alcohol. Però bàsicament, les denúncies s’han posat per excés de velocitat i en zones prohibides.

El tinent d’Alcaldia de Seguretat ha confirmat que la campanya de control es mantindrà amb la mateixa intensitat fins a finals d’any, incidint també en la vessant pedagògica.

No sempre se’n deriva una multa. Hem fet una cinquantena de controls i s’han tramitat 11 denúncies. Hi ha gent que ho entén, que han de baixar del patinet i caminar; i creiem que és la combinació encertada: pedagogia i multar quan sigui necessari.

A banda dels controls específics, Torres ha indicat que les patrulles de la Policia Local estan sempre amatents a la circulació de patinets elèctrics, i també bicicletes. Ha explicat que en les pròximes setmanes també s’intensificarà la vigilància als entorns dels centres educatius i la plaça de l’estació, que són els punts identificats per Cs com a zones conflictives a nivell de mobilitat.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *