Cauen les pernoctacions turístiques durant el juliol a Catalunya

Imatge d'arxiu

Les pernoctacions a hotels catalans durant el juliol van caure el 6,5% respecte l’any passat: es van contractar 7.924.106 nits d’hotel, poc més de 550.000 menys que el mateix mes del 2017. Va ser llavors quan es va registrar la xifra rècord de pernoctacions, gairebé 8 milions i mig. Són dades de conjuntura turística hotelera publicades per l’Institut Nacional d’Estadística.

En aquest context, el retrocés més pronunciat de les pernoctacions va ser de viatgers espanyols: un 7,2% menys. Barcelona encapçala el rànquing de contractacions, per davant de Madrid, Calvià o Benidorm, amb 1,8 milions de pernoctacions durant el juliol.

Quant a l’ocupació, els hotels catalans es van situar per sobre de la mitjana espanyola, cobrint un 73,6% de les places ofertades. L’ingrés mitjà diari per habitació disponible va situar-se en els 83 euros i 11 cèntims. Santa Margalida, a Mallorca, va ser el punt turístic que va registrar un índex més alt d’ocupació durant el juliol. Va arribar al 95,69%. Per darrera, Manacor, Muro, Sant Josep de Sa Talaia i Sant Llorenç des Cardassar; tots a les Illes Balears. Cambrils, amb el 91,48% d’ocupació és la primera població catalana que apareix a la llista.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *