Els Maduixots comencen a preparar la diada de la Festa Major de la Minerva

Els maduixots en un moment de la seva actuació per la diada de Festa Major de la Minerva
Els maduixots en un moment de la seva actuació per la diada de Festa Major de la Minerva

Després de tancar un mes d’agost excel·lent d’actuacions castelleres, els de l’Alt Maresme enfilen els assajos per a les pròximes cites del setembre: primer a Palafolls i després la Festa Major de la Minerva de Calella, el 22 de setembre. Aquesta és una de les seves places talismà, on l’any 2016 van segellar la seva millor diada i que ara acaben de repetir a Pineda de Mar, on van estar acompanyats pels seus padrins, els Capgrossos de Mataró. És per això que els Maduixots no descarten anar un pas més enllà i provar a Calella una construcció nova i de més dificultat. El cap de colla, Esteve Sebastià, n’ha parlat en una entrevista a l’Info Migdia.

La de Calella és una plaça que agrada als de la camisa vermella. Per la Festa Major de la Minerva del 2016, la seva tercera diada, van segellar la seva millor actuació i ara treballen per pujar un grau de dificultat a les seves construccions, tal i com ha explicat Esteve Sebastià.

Estem assajant de forma intensa la torre de set, un castell que es considera de la gamma de 8. Més difícil, però l’estem treballant amb la il·lusió de poder-lo fer amb totes les garanties de descarregar-lo.

Palafolls, el 9 de setembre, i Calella, el 22 de setembre, seran les seves dues últimes actuacions de la temporada a l’Alt Maresme. Encaren aquest tram final amb un expedient excel·lent, després d’un agost intens que els ha portat a Santa Susanna, Malgrat de Mar, Tordera i Pineda de Mar.

Vam fer a Malgrat els dos castells amb agulla, ja veníem de Blanes de fer el 5d7 però no els castells amb agulla. A Tordera vam repetir un castell amb agulla i sabíem que a Pineda, pel gruix de gent i perquè ens acompanyaven els nostres padrins els Capgrossos, era un moment clau per ajuntar tots els que havíem fet durant la temporada.

I a plaça van bastir tres castells de la gamma mitja alta de 7: el 5d7, el 3 d7 i el 4d7, a més d’acabar l’actuació amb el pilar de 5.

Acabaran la seva cinquena temporada, que es presentava inicialment complicada, amb el premi de participar al concurs de castells per a colles de 7 que se celebrarà a finals de setembre a Torredembarra. Volen fer-la grossa i per això animaran als altmaresmencs a acompanyar-los i fer-los suport.

El que fem a Calella repetir-ho. I sobretot envoltar-ho d’una gran campanya per omplir autobusos de gent d’aquí que ens acompanyin i ajudin a fer pinya. Participar-hi és una motivació per a la colla, i més haver-nos classificat amb molt bona posició.

Amb una curta trajectòria al territori, els Castellers de l’Alt Maresme han experimentat una evolució molt positiva a nivell tècnic i social, i alhora han contribuït a fer créixer l’afició per totes les poblacions de la zona. Mostra d’això, és que ja bona part dels espectadors que van a veure’ls ja vesteixen la seva samarreta vermella.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *