CCOO reclama un conveni “digne” per al sector de l’hoteleria

CCOO ha fet aquest matí a Santa Susanna un acte públic per denunciar la precarietat laboral del sector de l’hoteleria. Els responsables del sindicat han presentat una campanya de divulgació i defensa dels drets laborals de l’hostaleria, de denúncia de la precarietat i de la situació de les negociacions del conveni col·lectiu.

Actualment, el sector negocia el seu conveni col·lectiu i el sindicat rebutja que la patronal ofereixi un increment salarial de l’1,80% mentre la seva rendibilitat augmenta anualment en un 10%. Durant una entrevista a l’InfoMigdia, el responsable d’Hoteleria de CCOO Catalunya, Paco Galván, ha destacat que els beneficis s’han de traslladar també als treballadors, tant a nivell econòmic i social: “En els últims tres anys els augments salarials han estat del 0’6, 0’8 i 0’9, amb aquests beneficis empresarials que hi ha hagut de més del 10 per cent, i tot indica que això serà així en els propers anys, els beneficis també han de ser per als treballadors i això s’ha de recollir al conveni”.

Segons CCOO, la patronal del sector segueix sense assumir cap proposta dels treballadors. La precarietat es fa més evident, segons Galván, en la contractació a temps parcial, les pràctiques no laborals, la jornada o la regulació del descans setmanal. Paco Galván fa incidència en l’externalització de molts dels serveis com el de les cambreres de pis, el manteniment o l’administració. Una externalització que és molt freqüent a les poblacions turístiques del Maresme: “Això implica que els treballadors del sector de l’hoteleria passen a un altre sector, amb un altre conveni, el d’empreses de serveis o multiserveis, cobrant un 40 per cent menys i amb condicions laborals més precàries. Afecta a les cambreres de pis però també als de manteniment, als recepcionistes, al personal d’oficines”.

CCOO demana a l’administració que incrementi les inspeccions de treball per tal d’acabar amb el frau en les contractacions que es fan des del sector.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.