Sebastian Tejada (CECP): “La delinqüència no es resol amb més empresonaments”

“La delinqüència és una conseqüència de la pobresa i la segregació escolar”. En una declaració contundent, el regidor portaveu de Calella en Comú Podem, Sebastian Tejada, ha destacat la interconnexió entre la pobresa severa que afecta la ciutat i el creixent problema de la delinqüència. En una entrevista amb LA CIUTAT, el líder dels comuns ha expressat la necessitat urgent d’implementar polítiques públiques que abordin les arrels de la pobresa, considerant-les com a un caldo de cultiu perfecte per a la reincidència delictiva. En un altre ordre de qüestions, el Tejada s’ha referit a la seva abstenció al projecte de pressupost municipal per aquest 2024 i ha fet una diagnosi a la situació actual de la destinació turística.

El regidor, Sebastian Tejada, ha subratllat que la delinqüència no és un fenomen aïllat, sinó més aviat una conseqüència directa de la pobresa estructural que pateix Calella. En aquest sentit, ha advocat per l’adopció de mesures que no només abordin la delinqüència, sinó que també s’enfoquin en les causes fonamentals que porten aquests multireincidents a cometre actes il·lícits. Ha assegurat que els empresonaments no solucionen el conflicte delinqüencial.

Quanta gent de famílies amb un nivell de riquesa elevat està a la presó? No hi ha. Les presons estan plenes de gent pobra i de famílies desestructurades. Mentre a Calella, Mataró, Pineda, Malgrat… hi hagi un 30% d’infants en el llindar de pobresa el caldo de cultiu per aquests nois està fet. Podem empresonar-los, però tindrem més, tindrem el relleu. El problema no és policial, el problema és la manca d’educació i l’enorme segregació escolar que tenim.

Tejada també ha assegurat que és un error que Calella destini el 10% del seu pressupost a seguretat, quan, remarca, és una competència exclusiva de la Generalitat. Ha posat els números sobre la taula i ha exposat que el municipi gasta cada any 2,5 MEUR en aquesta matèria.

Tejada ha dit que som una ciutat pobra, en un entorn pobre, però amb una activitat econòmica molt atractiva, i per això, diu, s’entenen aquestes puntes delictives.

En un altre ordre de qüestions, Calella en Comú continua defensant la creació d’una empresa municipal de promoció econòmica que ajudi a potenciar els sectors del turisme i el comerç. Segons Tejada, cal dotar-los de més valor afegit per acabar amb una oferta que és ara de poca qualitat perquè s’ha adaptat a un entorn cada cop més empobrit. Ha tornat a recordar que Calella té una de les rendes per càpita més baixes de la comarca. I també ha respost a les declaracions que la responsable de l’àrea de Promoció Turística feia aquest dilluns a LA CIUTAT.

Jo vull fer de Calella una destinació turística rendible per empreses i treballadors. Això és senzill. No cal anar només de tant en tant a una fira… Per fer-ho cal canviar la ciutat. La ciutat és l’escenari turístic i ara mateix no està per grans coses. Necessitem una eina de governança per redirigir aquesta nau que va sense capità.

I pel que fa a les negociacions del projecte de pressupostos, Tejada ha remarcat que Calella en Comú Podem, des de l’oposició, vol influir en l’acció del govern i això passa, per posar tota l’atenció en les possibilitats d’entesa. És així com els comuns van aconseguir que l’executiu de Buch es comprometi amb l’activació d’un servei d’atenció al teixit comercial, el programa Baixem al carrer per a persones grans que viuen soles i tenen dificultats per desenvolupar-se, la creació d’un banc de terres i l’inici dels treballs per modificar el planejament urbanístic. Amb tot, però no oblida les discrepàncies quant al gruix de les partides del pressupost, d’aquí la seva abstenció.

En un pressupost que està muntat per un partit com Junts, d’ideologia liberal, és estrany que ens acabem sentit còmode, d’aquí la nostra abstenció. Ara ve, hem negociat i parlat molt perquè algunes de les nostres propostes quedin recollides.

Tejada també ha expressat que va ser contrari des del minut 0 a la pujada aprovada pel govern de l’IBI.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *