Calella pels Refugiats dona 1.000 euros al projecte de menjador social de SOS Refugiados

Joves voluntaris col·laborant en la rehabilització del nou centre de distribució de SOS Refugiados

Serà dins d’un edifici de set plantes que l’associació obrirà el setembre, al centre d’Atenes, i que s’utilitzarà també com a magatzem de distribució d’aliments i altres productes que reparteix per Grècia. Agustín Garcia, president de SOS Refugiados, ha posat de relleu la importància de la donació que s’ha rebut per part de la plataforma ciutadana organitzadora del festival acollidor La Crida de Calella. També ha elogiat la vocació humanitària i d’ajuda dels joves que realitzen tasques de voluntariat durant les seves vacances. Per a ells, i dins el centre Victoria de SOS Refugiadors, s’hi habilitarà un alberg.

El president de l’associació de cooperació i desenvolupament ha explicat en una entrevista a l’Info Migdia a què destinaran l’aportació de 1.000 euros del festival La Crida de Calella.

“Ens arriba en el moment just, sobretot ara que obrim l’edifici a Atenes perquè es converteixi en un menjador social, centre d’activitat, alberg per a voluntaris i magatzem de material. La distribució al magatzem d’Ellenikó que tenim és complicada, perquè està molt allunyat d’Atenes i ara el govern l’acaba de vendre i l’haurem d’abandonar. Vam fer mans i mànigues i vam trobar un lloguer assequible al centre d’Atenes, tenim un centenar de voluntaris que ens estan ajudant a rehabilitzar-lo, i al setembre l’obrirem i donarem uns 500 dinars diaris a refugiats que estan al carrer o als squats”, ha comentat Agustín Garcia, president de SOS Refugiados en una conversa en directe des de la capital grega.

SOS Refugiados ha distribuit un milió de quilos d’ajuda humanitària en tan sols un any. Principalment, fruita i verdura, que es reparteix entre els 2.500 refugiats que malviuen en els anomenats squats. Són els centres on s’acullen els desplaçats que no poden o no volen entrar dins els camps de refugiats habituals “per problemes amb la documentació o perquè tenen por a ser deportats allà on no tenen la famílies”, ha comentat Garcia. Així doncs, l’associació centra la seva acció humanitària envers “els més vulnerables d’entre els vulnerables”.

I ha posat de relleu el paper importantíssim del voluntariat que compensa la inacció de la Unió Europea davant la crisi humanitària dels refugiats. Paraules d’agraiment per a les persones, grans i joves, que dediquen les seves vacances i els diners a donar-los un cop de mà. “Practicament el 90% dels voluntaris són espanyols, no hi ha gent d’altres nacionalitats. El voluntariat espanyol està fent una tasca fabulosa, tenim joves o mestres i metges treballant de voluntaris que en comtped e marxar de vacances es paguin un bitllet per venir a ajudar-nos ara,per exemple, a rehabilitar un edifici”, ha dit orgullós.

El president de SOS Refugiados ha llançat un missatge d’agraïment cap a la població de Calella i especialment la gent que participa i col·labora amb la plataforma Calella pels Refugiats pels diferents gestos que han tingut cap a ells. Ha recordat que aquí també es va fer una recollida d’aliments.

A continuació podeu escoltar íntegrament l’entrevista a Agustín Garcia, president de SOS Refugiados.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *