CCOO s’ofereix a assessorar els ferits de l’accident laboral de Pineda de Mar

Estat en què va quedar l'edifici sinistrat, dimarts a la tarda

Comissions Obreres ha emès un comunicat en què ofereix la seva ajuda a les quatre persones que van resultar ferides per l’accident de dimarts a la tarda a Pineda de Mar, quan es va esfondrar una bastida d’un edifici en obres del carrer del Mar.

La responsable de Salut Laboral de CCOO Vallès Oriental, Maresme i Osona, Lluïsa González, ha recordat en una entrevista a l’Info Migdia que la missió dels sindicats és defensar els drets dels treballadors i posar a la seva disposició tots els serveis de què disposen, entre els quals els jurídics.

Oferim serveis de defensa i assessorament, i en aquest cas no podria ser d’altra manera. Els podem fer l’acompanyament perquè aquests casos no solen ser fàcils i més quan hi ha persones accidentades amb la possibilitat que puguin ocasionar baixa.

La responsable de Salut Laboral s’ha mostrat queixosa de les dificultats que tenen els sindicats d’obtenir informació en casos com aquests. Diu que les administracions limiten la seva funció com a agents socials.

Tenim dificultat amb les administracions públiques perquè facilitin dades de l’empresa perquè diuen que els sindicats no som part interessada, i això és força incongruent. A vegades aquests accidents es produeixen per situacions de precarietat laboral, no diem que sigui el cas perquè desconeixem de quina empresa es tracta i encara no sabem què el va provocar.

Unes dificultats que diu s’incrementen quan el sindicat no té representació dins les empreses, com passaria en el cas de la constructora que realitzava els treballs d’enderroc de la finca pinedenca.

Recordem que les últimes informacions facilitades sobre l’estat de salut dels ferits per l’esfondrament de la bastida són força positives. De les quatre persones que va patir danys, només una continuava ahir ingressada a l’hospital.

A continuació podeu escoltar íntegrament l’entrevista a la responsable de Salut Laboral de CCOO Maresme, Lluïsa González.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *