L’alcalde Marc Buch, ponent a la Universitat Catalana d’Estiu

L’alcalde Marc Buch participarà aquest diumenge a una taula rodona a Prada de Conflent, dins la 55 edició de la Universitat Catalana d’Estiu (UCE) que ahir dijous es va inaugurar, i que aquest any destaca l’homenatge 50 anys després de la mort del músic i compositor Pau Casals. És per aquest motiu que el dilluns vinent reunirà als presidents de la Generalitat, Pere Aragonès, Quim Torra, José Montilla, Jordi Pujol i Carles Puigdemont, aquest últim de manera telemàtica.

Ho farà per debatre com des dels municipis es pot ajudar a fer créixer el país. Buch compartirà taula amb els alcaldes d’Elna, Manacor, Alcoy, Berga i Bellpuig. Amb la mirada posada en la preservació de la nostra llengua, per Buch és imprescindible que la comunicació institucional, sigui sempre en català.

Com un ajuntament pot contribuir a la construcció del país, no només amb l’ideari nacional sinó des del dia a dia. Amb les polítiques públiques, en l’àmbit cultural, per posar un exemple. Nosaltres el que hem de fer com ajuntament és potenciar que tota la programació cultural sigui en català. Sempre programar-ho en català i una altra política molt important que podem fer els ajuntaments per potenciar la nació catalana és que la comunicació institucional sempre sigui en català. Això només per posar alguns exemples, però és un debat que donaria per molt. Per això dona per poder fer una taula rodona aquest diumenge.

Un debat que arriba en un moment on l’independentisme té la clau de la governabilitat de l’Estat espanyol. L’alcalde de Calella diu que s’ha de creure en la institució, en la simbologia, i que cal potenciar el sentiment de pertinença al país.

Nosaltres tenim dues vies per fer-ho: la via de les polítiques públiques dins les competències de la llei; programacions culturals, temes urbanístics, temes sostenibles, però també tenim un doble vessant que és la institucional i més simbòlica, que com ajuntament hi hem de creure. Hem de creure en la institució, la simbologia i implantar-la, i potenciar el sentiment de pertinença al país.

L’UCE és la gran universitat del catalanisme, de tots els Països Catalans, on es troben totes les varietats dialectals del català i, per tant, les diferents maneres que hi ha de veure el món des del Principat, des d’Andorra, l’Alguer, el País Valencià, les Illes o la Franja.

L’edició d’enguany té com a fil conductor ”La particularitat i la democràcia en temps de globalització’‘. D’aquesta manera i fins al 23 d’agost, Prada del Conflent acollirà cursos i activitats que abracen nombrosos àmbits, que van des del canvi climàtic a la política, passant per la cultura, el pensament i la història.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *