CeC planteja millores a la proposta de traslladat de Gestvia a la Plaça Bartomeu Barceló

El Consell d’Administració de Gestvia ha posat fil a l’agulla a resoldre les deficiències de les actuals dependències de l’empresa municipal, dins la Fàbrica Llobet-Guri. Tot i que en un principi s’havia valorat la possibilitat de construir una nova seu –a l’antiga comissaria de la Policia Local–, en l’última reunió es va anunciar que s’està treballat en un trasllat a la Plaça Bartomeu Barceló, als baixos comercials que l’Incasòl té cedits a l’Ajuntament de Calella. Calella en Comú celebra aquest canvi de parer, tot posant de relleu que és l’opció per la que apostaven ja en el seu programa electoral. A banda de detallar els beneficis socials i econòmics que s’aconseguirien –crear un nou punt de centralitat al barri i un estalvi d’aproximadament 800.000 euros, Josep Maria Juhé ha explicat com creuen ells que pot millorar encara més.

En declaracions a Ràdio Calella TV, Josep Maria Juhé, ha destacat que l’aposta pel trasllat a la Plaça Bartomeu Barceló, a banda de reduir notablement la inversió necessària –l’edifici nou estava pressupostat en un milió d’euros–, permetrà crear un nou punt de centralitat en un barri que pot sentir-se marginal.

S’ha prioritzat un espai que estava disponible en comptes de fer un edifici singular, gastant molts diners i llançant la casa per la teulada. Va a aprofitar un espai disponible i es crea centralitat en un barri de la ciutat, la qual cosa és doblement positiu. A més, s’estalvia diners i portem activitat de ciutat en un barri que es pot considerar que no està massa ben tractat per l’Ajuntament.

Juhé ha recalcat la necessitat de millorar les condicions del barri, pel qual ja el 2018 van demanar que es consignés una partida pressupostària per resoldre els problemes d’inundacions que pateix sistemàticament quan plou per un mal funcionament de la xarxa de recollida d’aigües pluvials.

La nova seu de Gestvia és, per al conseller de Calella en Comú al Consell d’Administració, una necessitat urgent.

És una urgència perquè on són ara no espai ni per dutxar-se, ni tampoc les mínimes garanties de treball dignes. Creiem que el Govern actua correctament en aquest cas.

Els baixos comercials on es planteja en trasllat són propietat de l’Incasòl i els té cedits a l’Ajuntament de Calella. Tenen una superfície d’aproximadament 300 metres quadrats i es calcula una inversió 200.000 mil euros per adequar-los.

És com una nau de magatzem per acabar. S’han de fer les sales, les instal·lacions de llum i aigua. Ara s’ha de fer l’estudi tècnic i abans de finals d’any podríen començar les obres.

Des de Calella en Comú es defensa que encara es pot millorar més el projecte i fan aquestes propostes complementàries.

Que una de les sales de Gestvia sigui polivalent i la puguin utilitzar els veïns per fer reunions o activitats. I l’altre proposta passa per crear un aparcament segur de bicicletes: estem d’acord en crear àrees de bicicletes però és fonamental garantir que es poden deixar en condicions de seguretat.

Per Juhé, el trasllat contribueix a la recuperació, dinamització i dignificació de la Plaça Bartomeu Barceló i, si s’atenen aquestes propostes, s’aconseguirà arrodonir un projecte valent que donarà ales a Gestvia perquè encara pugui créixer més com a entitat municipal encarregada de la mobilitat de Calella.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *