Avui al NEC: La música a cappella de Gema 4

Gemma 4

Gema 4, el quartet femení “a cappella” de música cubana és el convidat d’avui divendres al NEC. L’escenari del Far serà testimoni de les veus d’aquestes quatre cantants -tres d’origen cubà i una catalana-, especialitzades en cant, direcció coral i musicologia, que van aparèixer al mercat musical ara fa 25 anys arran d’una reunió amistosa amb grans de la música cubana, amb la idea de rescatar cançons i alguns altres gèneres que la joventut cubana desconeixia, picant l’ullet especialment al bolero i al so cubà.

Així ho recorda Laura Flores, cantant de Gema 4.

Resulta que la directora del quartet era molt amiga d’una cantant cubana, d’Elena Burke. L’Elena li comenta que a Cuba ja no hi han quartets; als anys 40-50 hi havien molts quartets i es van perdre, i que no hi havia gent amb el coratge i la valentia per fer aquest tipus de treball. Odette va dir, doncs jo et faig un quartet; i aleshores a partir d’aquí va començar el treball de Gema 4. Vam muntar dues cançons per demostrar que es podia, ho vam fer a capella en un moment molt difícil a Cuba, i vam optar per fer-ho amb les veus, ja que totes cantàvem en cors; la meitat del quartet som graduades en direcció coral i treballar amb la veu era molt fàcil per nosaltres.

Els arranjaments vocals de Gema 4, impregnats d’arrels cubanes, han fet un llarg recorregut pels principals escenaris del món. Avui divendres es podran escoltar a l’escenari del Far. Un concert que, en paraules de Laura Flores, serà una festa.

Aquest concert es un recopilatori de tot el que hem fet al llarg d’aquest 25 anys, dels cinc disc que hem editat. És una festa; una festa al treball que ha fet Gemma 4, una festa a Estela que va ser la nostra primera cantant, una festa a Tula que ha estat la nostra cantant fins ara, i bé, un regal que ens fem a nosaltres i a tot el poble català; realment és aquí on més hem treballat i on més ha crescut el treball de Gema 4.

Escoltar-les és un regal pels sentits que no us heu de perdre. La sessió de les 20:30h ja ha penjat el cartell de sold out, però encara hi han entrades pel concert de les 22.30h que es poden aconseguir al preu de 8€ entrant a entrapolis.com o directament a la taquilla del Far, sempre i quan no s’hagin exhaurit.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat