Cinc calellencs utilitzen les seves impressores 3D per fabricar viseres per als sanitaris

Cinc calellencs juntament amb diversos veïns de l’Alt Maresme i la Selva, estan fabricant aquests dies, màscares de protecció facial amb impressores 3D pels Hospitals de Calella i Blanes. Una visera de plàstic destinada a protegir aquells que treballen exposats al coronavirus. El model està imprès en 3D i, tot i que és més senzill que les mascaretes quirúrgiques, se’n poden produir unitats més de pressa. En total s’han fet 100 mascaretes només a Calella a títol personal a través dels cinc calellencs qui hi estan col·laborant. La iniciativa va néixer a través del web coronavirusmakers.org on residents de tot l’estat amb impressores 3D a casa s’han unit per començar a subministrar pantalles de protecció pels sanitaris.

A l’Alt Maresme i la Selva Marítima són 60 persones les que s’estan coordinant per tal de dissenyar aquestes viseres 3D de forma desinteressada. Jordi Morales, un calellenc integrant del grup Viseres 3D, ha explicat com s’estan organitzant.

Són impressores domèstiques de hobby, que tothom té per fer les seves històries, i ara ens hem unit per fer aquestes pantalles de protecció pels sanitaris. Ens organitzem a través de Telegram I ens hem dividit en dos grups, un primer grup que les imprimeix, i un segon grup que les munta. El que es fa és, a la impressió 3D se li afegeix un acetat transparent i la típica goma de merceria a darrere, llavors queda totalment ajusta la cara i protegeix des de la barbeta a més amunt del front.

El CatSalut va autoritzar dissabte aquest prototip i el mateix cap de setmana es va fer arribar la primera trentena als Hospitals de Calella i Blanes.

Les fan amb el material d’impressió que cadascú té a casa i amb el que diverses empreses els estan donant de manera gratuïta perquè puguin continuar fabricant. El cost d’aquestes viseres és molt més econòmic que el de les oficials i el seu objectiu és poder fer el màxim de materials protectors per sanitaris i abastir no només a l’Hospital de Calella i Blanes, sinó a altres persones com els professionals de les residències, la Policia Local o treballadors de supermercats.

A mesura que puguem anirem subministrant a tothom, si sobra estoc pels sanitaris, hem pensat de poder subministrar a Policies Locals, gent que treballa al carrer amb contacte directe, gent de residències o treballadors de supermercats.

Els calellencs que estan col·laborant en la iniciativa amb les seves impressores 3D són Joan Villaret, Francesc Bibiloni, Ricard Planas i Jesús Fandiño. Ara tots ells demanen a qualsevol persona que tingui una impressora 3D que la posi en marxa per fabricar material i que contacti aquesta web per col·laborar. 

Compartir

Potser t'interessa

1 Resposta

  1. KIKO ha dit:

    Bona gent. T

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *