Cinc joves inicien contracte en pràctiques a l’Ajuntament de Calella

El Servei d’Ocupació de Catalunya ha atorgat una subvenció de 55.000 € per contractar 5 joves que formessin part del Programa de Garantia Juvenil. També, havien de reunir una sèrie de requisits, per tal d’arribar a treballar al consistori durant sis mesos a jornada complerta. Aquesta experiència en el món laboral pretén facilitar l’accés dels joves al mercat de treball.

L’Ajuntament de Calella s’ha acollit a la subvenció destinada a incentivar la contractació en pràctiques de joves beneficiàries del Programa de Garantia Juvenil. De manera que disposarà de 55.000 € per contractar a 5 persones, durant 6 mesos a jornada completa. Les persones contractades, des del 31 de novembre, desenvolupen les seves tasques en diferents àrees. Concretament a Habitatge, Cultura, Política Social, Joventut i Recursos Interns. En el cas de David Macias, contractat en pràctiques, s’està introduint en el món del règim local i està coneixent com es treballa en aquest sector.

Estic a secretaria. Estem fent projectes relacionats amb el dret, que és el que he estudiat. Estem veient contractació pública, gestió patrimonial, convenis per gestionar patrimoni…

Les persones que s’han pogut acollir a aquest programa havien de reunir una sèrie de requisits. Entre ells, havien de ser menors de 30 anys, estar inscrits al sistema de garantia Juvenil i com a demandants d’ocupació no ocupats al Servei Públic d’Ocupació Catalunya, ser beneficiaris del Sistema Nacional de Garantia Juvenil i tenir un títol de formació professional, grau universitari o certificat de professionalitat.

Vaig estudiar dret i un cop vaig acabar, em trobava a l’atur i apuntat a Garantia Juvenil. Amb aquests requisits, vaig poder accedir a aquesta oferta de la qual em va informar el Servei d’Ocupació. I amb una entrevista, uns exàmens i una entrevista personal vaig poder accedir.

Aquesta iniciativa pretén millorar l’ocupació de persones joves menors de 30 anys, mitjançant l’adquisició d’aptituds i competències derivades de la pràctica laboral, alhora que facilita la seva posterior incorporació al mercat laboral. Macias explica que ara posa en pràctica el que han estudiat a la carrera “hem vist molta lletra però no hem vist tant la pràctica”.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *