Calella x La Marató demana començar amb bon peu els actes solidaris

“Minories que fan una majoria” és lema de La Marató 2019, dedicada a les malalties minoritàries i les 400.000 persones que les pateixen a Catalunya. Aquestes malalties són un grup molt ampli i divers de patologies que tenen com a denominador comú la baixa incidència: cadascuna afecta, com a màxima, 5 de cada 10.000 persones. Moltes d’aquestes malalties són patologies greus, cròniques i discapacitants que molt sovint no estan diagnosticades per la complexitat i el desconeixement de la seva existència. Calella se solidaritzarà i col·laborarà, com ja és tradició, amb múltiples activitats que serviran per recaptar fons per a la investigació. La primera serà aquest dissabte 23 amb el sopar benèfic que organitza Calella x La Mataró.

La Marató d’enguany lluita per malalties minoritàries com la de la Isabel i la Beatriz, dues calellenques que són germanes i van néixer amb una malaltia degenerativa. La seva mare, la María José Serra, ha estat avui al programa La Ciutat per explicar el cas de les seves dues filles de 23 i 22 anys, que pateixen una distròfia muscular per una causa genètica. Una malaltia rara que l’han pogut diagnosticar 15 anys més tard per les complicacions de la investigació. És per això que la María José ha fet una crida a participar en tots els actes que es faran a Calella per col·laborar amb La Marató, en especial el primer: el sopar que organitza Calella x La Marató.

L’única font que tenim les malalties minoritàries és la investigació. Llavors jo vull animar a tothom a venir, perquè un euro suma, i és un euro que va a investigar i ajudar a persones que no tenen cap culpa de néixer amb una carència genètica. Hem de lluitar tots perquè aquests nens i adults, puguin estan completament immersos en la societat.

El sopar es farà aquest dissabte 23 a la polivalent de la Fàbrica Llobet-Guri (21.30h) i és una de les activitats que organitza Calella x La Marató per a recaptar fons per a la investigació mèdica de les malalties minoritàries. Miquel Martí, de la comissió organitzadora, ha fet una crida a participar-hi, perquè no es repeteixi la situació de l’any passat, quan es va haver de suspendre per falta de gent.

Per ara anem bastant malament però no l’anul·laré. He fet una previsió de 125 persones. Els primers anys va funcionar molt bé però cada vegada ha anat a menys. Ara amb el canvi d’emplaçament i de dates espero que l’afluència de gent sigui superior.

El tiquet té un preu de 20 euros, que donarà accés a un gran aperitiu, segon, postres i beguda, tot plegat amenitzat amb música en directe i sortejos. En més detall, Martí ha avançat que el dia del sopar es sortejaran els dibuixos originals de Jordi Juncosa, caricaturista del Diario16, com també les samarretes signades d’equips femenins de primera categoria catalana.

Amb tot, Martí ha fet una crida a participar en les múltiples activitats que es faran a Calella durant aquest mes per a col·laborar amb La Marató i lluitar en la investigació de les malalties minoritàries.

Faig una crida pel sopar avui, però no només pel sopar, sinó per totes les activitats que fem a Calella. Totes aporten el seu granet de sorra, des de la primera activitat el sopar, fins al dia 15 que coincideix amb La Marató.

Una de les altres activitats destacades que s’hi faran per recaptar fons, serà la trobada de cotxes clàssics al Passeig Manuel Puigvert. La novetat d’enguany és que s’hi farà una arrossada per a 250 persones al preu de 7 euros. Els tiquets es poden comprar des d’avui al Taller Martí o una hora abans al mateix passeig. El Rancho Bonanza també hi col·laborarà amb una exhibició canina.

L’any passat Calella x la Marató va aconseguir recaptar 19.203,87 € per a la investigació contra el càncer, malaltia la qual es va dedicar dedicat la Marató de TV3 2018.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *