Dos anys de l’1 d’octubre

Cua de votants a la Fàbrica Llobet-Guri, l'1 d'octubre del 2017
Cua de votants a la Fàbrica Llobet-Guri, l'1 d'octubre del 2017

La Plaça del Primer d’Octubre serà l’escenari de l’acte convocat per comemmorar el segon aniversari del referèndum d’independència. Allà s’hi farà podrà fer una votació simbòlica, recordant l’exercici que 5.967 persones van fer l’1 d’octubre del 2017 als tres espais habilitats durant la jornada: la Fàbrica Llobet-Guri, l’Escola Pia i la Biblioteca de Can Salvador de la Plaça.

El record d’aquell dia a Calella està marcat pels fets que es van produir de nit a l’exterior de l’Hotel Vila quan agents de paisà de la Guàrdia Civil, vestits de paisà i amb porres a la mà, van sortir de l’establiment i van carregar contra la gent que s’hi havia concentrat. A resultes d’això, 14 persones van patir contusions de diversa consideració. Ràdio Calella TV va captar les imatges del moment, que van donar la volta al món i fins i tot es van projectar durant el judici del procés al Tribunal Suprem.

L’acte de commemoració de l’1 d’octubre que tindrà lloc aquesta tarda comptarà amb la participació dels Grallers i clourà amb la lectura d’un manifest.

A tot això, aquest dijous 3 d’octubre, entitats, organitzacions i partits de l’Alt Maresme repetiran la marxa contra “les forces d’ocupació” que el 2017 i 2018 va unir les poblacions de Pineda de Mar i Calella per demanar la sortida dels cossos policials espanyols per la violència exercida durant el referèndum. Aquest any, es concentrarà a Calella, amb sortida de la Plaça de l’Ajuntament (19.30h) i arribada a la Plaça Catalunya. Els convocats demanen que s’hi acudeixi portant maletes buides.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *