Cinc persones afectades en un incident químic a Malgrat de Mar

Foto: elmalgratenc

Una acumulació de gasos a l’empresa Spontex Ibérica de Malgrat de Mar ha fet activar el PLASEQCAT en fase d’emergència. L’avís s’ha rebut a primera hora del matí i fins al camí de la Pomereda, on hi ha ubicada la indústria, s’hi han desplaçat fins a vuit dotacions dels Bombers que han procedit a evacuar l’empresa i assegurar tota la zona. Cinc persones han resultat ferides lleus i traslladades als hospitals de Calella i Blanes. Les darreres medicions de toxicitat són negatives.

Diversos efectius de Bombers i del SEM han intervingut aquest matí en l’accident per reacció química a l’empresa Spontex Ibérica del camí de la Pomereda de Malgrat de Mar, on s’hi fabriquen baietes. L’avís s’ha donat a les 8:33 hores i ràpidament s’ha confirmat que hi havia una acumulació de gasos a l’interior que, fins i tot, eren perceptibles des de fora.

S’ha procedit a evacuar la indústria però s’ha descartat que fos necessari el confinament d’habitatges propers. Es desconeixen les causes que han provocat l’incident, que s’investigarà en l’àmbit laboral. El SEM ha traslladat tres dels ferits a l’Hospital de Blanes i els altres dos a l’Hospital de Calella. En el moment que les medicions de toxicitat han donat negatiu, s’han iniciat les tasques de neteja per restablir la normalitat.

Passades la una del migdia, Protecció Civil ha tancat l’emergència del PLASEQCAT.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *