Ciutadans demana més protecció per a les víctimes de violència masclista

ajuda violència

Ciutadans ha presentat una declaració Institucional a l’Ajuntament de Calella per exigir al Govern espanyol que compleixi amb les mesures que estableix la llei envers la violència de gènere aprovada en l’anterior legislatura. Demanen més eines i mecanismes per ajudar a les dones que són víctimes de violència masclista. La proposta també vol que es doni compliment al Pacte d’Estat contra la violència de Gènere, dotant-lo de les partides pressupostàries necessàries. En clau local, des del grup municipal també exposen que proposaran al Ple de l’Ajuntament de Calella crear una partida destinada exclusivament ajudar a les dones que són o han estat víctimes de violència masclista.

El portaveu de Ciutadans a l’Ajuntament de Calella, ha explicat que a Espanya ja hi ha una llei que estableix mesures de protecció integral contra la violència de gènere, però que el govern estatal no està destinant tots els recursos i eines que la norma preveu. És per això que ha manifestat la necessitat de legislar i utilitzar les eines que estan a l’abast de l’administració per protegir a totes aquestes dones. Assegura que molts cops per manca de recursos moltes víctimes queden desprotegides.

El que nosaltres sempre reclamen és que es legisli. Les lleis estan, però s’ha de legislar. Hem passat la nostra DI a tots els grups per fer front comú i treballar plegats i ratificar el compromís en defensa de les dones i la igualtat d’oportunitats.

La Declaració Institucional també vol instar al govern espanyol a aprovar el Pla Estratègic d’Igualtat d’Oportunitats per garantir unes competències bàsiques per a les dones i suprimir els estereotips de rol.

En clau local, Gomis ha lamentat que, malgrat que hi ha pocs casos a Calella, durant tot aquest any malauradament s’han detectat i ha proposat crear una partida dins del pressupost municipal exclusivament per a la protecció de totes aquestes dones que són víctimes de violència masclista.

A nosaltres ens consta que no s’han detectat gaires casos a Calella, però els pocs que hi ha necessiten més protecció, ajuda psicològica i més recursos econòmics. Crec que des del consistori s’hauria de crear una partida exclusiva per donar-los tota l’ajuda necessària, tant jurídicament com individual.

El regidor de Ciutadans ha confirmat la seva assistència aquesta tarda als actes institucionals programats per l’Ajuntament de Calella.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *