La Montnegre engega un Verkami per produir un nou lot de l’Atorrentada

La cervesera artesana de l’Alt Maresme busca mecenes per produir un nou lot de la seva birra més especial: l’Atorrentada. La Montnegre ha engegat una campanya a la plataforma Verkami per aconseguir 10.000 euros que li permeti treure el següent lot de l’Atorrentada. Es tanca d’aquí a sis dies i, pel moment, han aconseguit cobrir pràcticament el 80% de l’objectiu. Adrià Dangla, Pere Badalló i Santi Triviño recorden que són una cervesera lligada i compromesa amb el territori i que, per això, part dels diners que obtenen de la venda de les seves elaboracions es destinen a projectes solidaris.

En declaracions a Ràdio Calella TV, Adrià Dangla, un dels tres pilars de La Montnegre, ha explicat que l’Atorrentada és una cervesa especialment costosa d’elaborar i que han optat pel micromecenatge per garantir-se’n un nou lot.

L’Atorrentada és una cervesa cara de produir pels ingredients que utilitzem i el procés en sí. Ara mateix ens és difícil assumir els costos i el Verkami és una manera de superar aquest obstacle (…) Però amb el mecenatge també volem aconseguir que el nostre públic es faci més seu el projecte.

L’Atorrentada és una cervesa d’estil alemany, de gust dolç i amb una graduació relativament alta. Una raresa en el panorama cerveser català però hi ha poques referències del mateix estil. Amb ella, La Montnegre ha guanyat el primer premi del concurs de la Fira del Porc i la Cervesa de Manlleu i darrerament un reconeixement top en el món de la birra: la medalla de plata del Barcelona Beer Challenge del 2019.

Els que s’hagin quedat amb les ganes de tastar-la, si s’aconsegueix l’objectiu del Verkami, que és arribar als 10.000 euros, en tornaran a tenir l’oportunitat.

Fins a dia d’avui hem produït poc més de mil litres d’Atorrentada en tres lots diferents. El que volem fer amb aquest Verkami és un lot de 1.500 litres per repartir-lo, a parts iguals, entre ampolles i barrils de 30 litres. En sortiran unes 2.000 ampolles i una trentena de barrils.

La Montnegre vincula cadascuna de les seves cerveses a projectes compromesos amb el territori de l’Alt Maresme. Volen que la seva passió repercuteixi positivament en l’entorn, col·laborant econòmicament amb projectes d’àmbit mediambiental.

En el cas de l’Atorrentada estem recaptant 5 cèntims per ampolla venuda a les netejes del fons marí que fa el CESC. També ho hem lligat amb els torrents, que donen nom a la cervesa, que arrosseguen les deixalles que encara es deixen en la natura pels barrancs del Montnegre i arriben al mar.

Les aportacions al projecte es poden fer al portal Verkami.com, amb imports que van dels 7 als 1.500 euros, i amb recompenses ben diferents. Fins al moment hi han col·laborat 128 mecenes.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.