El PSC pregunta sobre el projecte d’ampliació del Sant Jaume en el debat de pressupostos

La portaveu socialista, Alícia Romero, i el conseller d'Economia, Jaume Giró, en el debat de totalitat dels pressupostos
La portaveu socialista, Alícia Romero, i el conseller d'Economia, Jaume Giró, en el debat de totalitat dels pressupostos

Continua la tramitació parlamentària del projecte de llei de pressupost de la Generalitat de Catalunya per al 2022 després que ahir superés el debat de totalitat, rebutjant totes les esmenes de retorn que s’hi havien presentat. Va ser possible gràcies a l’acord amb Catalunya en Comú, que va abstenir-se en la votació i va facilitar així que el debat es traslladi ara a les comissions sectorials. La previsió es que es portin a debat el 23 de desembre. En les intervencions dels grups parlamentaris, ahir, el PSC va retreure al Govern que no hagi dotat pressupostàriament alguns compromisos en matèria d’equipaments sanitaris. Per exemple, el projecte d’ampliació de l’Hospital Sant Jaume de Calella.

La portaveu i diputada socialista, la mataronina Alícia Romero, va referir-s’hi en la seva intervenció. De fet, en la seva última visita a Calella, va dir que demanarien concreció pressupostària respecte el projecte d’ampliació que es va anunciar ara fa un any.

President Aragonès, s’han de complir els compromisos. Perquè 0 euros als hospitals de Tortosa, Trueta, Calella i Vendrell. No pot ser. S’han de posar recursos en allò en què ens hem compromès. Alguns d’aquests hospitals, en plena campanya electoral. No dic més.

El conseller d’Economia, Jaume Giró, va respondre-li detallant les partides que el pressupost del 2022 destina a Salut, un àmbit en el qual va subratllar que el Govern hi està especialment compromès. Va explicar que Infraestructures.cat, que és l’empresa pública de la Generalitat que centralitza els projectes relatius a edificacions públiques, compta amb 4,3 milions d’euros per a la millora d’equipaments hospitalaris.

Sobre els hospitals, que és un tema amb el que estem compromesos i sobre els 0 euros que ha comentat. Hi ha una partida de 4,3 milions d’euros a Infraestructures.cat per a la redacció de projectes diversos per a millores en diferents hospitals de la xarxa de salut de Catalunya.

L’hospital Sant Jaume de Calella s’ha d’ampliar en 15.000 metres quadrats, amb una inversió prevista de 36 milions d’euros. El projecte es va presentar el novembre de 2020, des de les instal·lacions hospitalàries, amb la presència de l’aleshores vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, i qui era consellera de Salut, Alba Vergés.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *