Com acollir-te als Fons Next Generation per a la rehabilitació d’edificis

La rehabilitació d’edificis seguint criteris de sostenibilitat i eficiència energètica que permetin lluitar contra el canvi climàtic, és del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència que finança la Unió Europea a través dels Fons Next Generation. A l’empara d’aquest Fons, l’Agència Catalana de l’Habitatge ja ha obert una primera convocatòria destinada a les comunitats de propietaris que duguin a terme una rehabilitació de l’edifici que representi una millora acreditada de la seva eficiència energètica. Les ajudes es poden tramitar fins al 31 de desembre a través de l’Agència Catalana de l’Habitatge.

Les subvencions van destinades a actuacions en els elements comuns dels edificis d’habitatges, ja siguin plurifamiliars o unifamiliars, per millorar l’eficiència i l’estalvi energètic i la rehabilitació en general, tant si són primeres residències o segones o estan desocupades. Les actuacions de rehabilitació subvencionables són aquelles que permetin una millora acreditada de l’eficiència energètica suposant una reducció del 30% del consum d’energia primària no renovable i també una reducció de la demanda en calefacció i refrigeració del 25% o el 35%, segons la zona climàtica.

Per resoldre tots el dubtes tant tècnics com burocràtics que puguin suposar aquestes subvencions, la Cambra de Propietat Urbana de Mataró i el Maresme, ha habilitat un servei d’assessorament destinat a comunitats de propietaris i particulars. Josep Maria Font és el president de la cambra.

Des de la Cambra intentem convèncer als propietaris que ara és un moment únic per dur a terme la rehabilitació que tants anys porten posposant amb aquests ajuts que ens venen d’Europa per rehabilitar els edificis amb criteris d’estalvi energètic i sostenibilitat.

Font, considera que aquestes subvencions representen una gran oportunitat per renovar el parc habitacional de la comarca i, a la vegada, fer que les llars siguin més sostenibles. És per això que anima a tothom adreçar-se tant a ells, com a les agències d’habitatge per informar-se i deixar-se aconsellar pels experts.

El més important és perdre la por i que vinguin i els hi explicarem. També dir que avui els estudis inicials són gratuïts, només els hi costa dedicar-hi temps per fer les prospeccions. Abordar els projectes ja és un altre tema, és un procés més llarg i on s’avalua en cada cas si es pot tirar endavant el projecte.

La convocatòria que ja es pot tramitar fins al 31 de desembre és la del Programa 3 d’ajuts a les actuacions de rehabilitació d’edificis i va adreçada a comunitats de propietaris i propietats verticals, tant si són persones físiques com jurídiques. També el programa 4 el qual contempla ajuts a les actuacions de millora de l’eficiència energètica en habitatges, tant si són unifamiliars com si pertanyen a edificis plurifamiliars i el Programa 5 que incorpora les subvencions destinades a les comunitats de propietaris d’edificis d’habitatges construïts abans de l’any 2000 i que vulguin redactar el seu llibre de l’edifici o el projecte de rehabilitació.

L’Oficina d’Habitatge del Maresme, a partir del conveni subscrit amb l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, és també oficina de rehabilitació i, per tant, facilita assessorament i resol dubtes sobre la tramitació d’aquestes subvencions.

Per atendre les peticions de particulars o professionals sobre els ajuts dels fons Next Generation ha habilitat el correu electrònic: next.generation@ccmaresme.cat.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *