Albert Torrent (PDeCAT): “Buch ha traït la nostra confiança”

Dures paraules del portaveu del grup municipal del PDeCAT a l’Ajuntament de Calella cap a l’alcalde i confirmat cap de llista de Junts per a les eleccions municipals del maig del 2023. En una entrevista a La Ciutat, Albert Torrent s’ha mostrat molt dolgut per la manera d’actuar de Marc Buch, a qui ha acusat de mentider i d’haver traït la confiança del Govern durant mesos. Creu que la seva candidatura es va començar a gestar fa molt temps enrere però que mentrestant ha estat mantenint tant davant dels seus companys d’executiu i com de partit que no tenia res decidit. De fet, ha recordat que Buch es va donar de baixa de militància el passat mes de juliol. Això en l’esfera més personal, perquè a nivell polític, Torrent ha assegurat que guardaran les formes, que seguiran treballant per Calella i els calellencs i calellenques donant compliment als acords de Govern de coalició amb el PSC.

Albert Torrent ha acusat Buch de mentider però ha evitat referir-s’hi amb la paraula “traïdor”. Sí l’ha definit com un trànsfuga per haver marxar cap a un altre partit, que en aquest cas no té representació a l’Ajuntament de Calella. El portaveu del PDeCAT ha explicat que tots els esdeveniments de les últimes setmanes han provocat que el Govern Municipal hagi perdut la confiança en ell.

És una persona en qui no tinc confiança perquè m’ha enganyat molt en els últims mesos. Serà la justa per mantenir les relacions de Govern perquè tenim clar que mantenim el compromís amb la ciutadania. El mateix que hem mantingut en els últims 11 anys, el continuarem els vuit mesos que falten de la manera que sigui.

Torrent ha explicat que el PDeCAT havia cedit en Buch l’encàrrec d’explorar les possibilitats d’entesa amb Junts per concórrer plegats a les municipals del 2023 conscients – segons ha dit – que la divisió no era bo per a ningú. I que van rebre amb sorpresa la notícia de l’acord però en solitari i per situar-se com a cap de llista. En aquest sentit, ha dibuixat d’ell una personalitat ambiciosa, arribant a afirmar que “s’ha aprofitat de la malaltia de Montserrat Candini per accedir al càrrec”.

El PDeCAT descarta totalment promoure una moció de censura per forçar la sortida de Buch i tampoc des de l’oposició s’ha mostrat cap intenció d’evitar que esgoti el mandat. En declaracions a Ràdio Calella TV, Buch va explicar que vol arribar al maig vinent per complir amb el compromís amb la ciutat. Torrent ha dit que en privat, no és tan clar.

Ara ens explica a les reunions que no sap si continuarà d’alcalde o no. No ho acabo d’entendre perquè va als actes hagut i per haver, amb fotògraf i penjant-ho a xarxes socials. Però en privat ens diu que s’està rumiant si continua o plega.

En clau de partit, Torrent ha confirmat que el PDeCAT concorrerà a les eleccions municipals del 2023 sota la marca Política Local. Es farà un procés de primàries per escollir cap de llista i ell s’ha posat a disposició del partit.

Ens presentarem amb la marca Política Local, el PDeCAT no concorre com a tal a les municipals. Tindrem cap de llista, hem d’engegar el procés de primàries dins el partit (…) Si cal, aniré de primer. M’agrada treballar per Calella, haurem fet algunes coses malment però la veritat és que sempre ha estat amb bona intenció i pensant en la ciutat i la gent.

Mentre Torrent s’ofereix a continuar amb el projecte demòcrata a Calella, sembla que altres membres del grup municipal posaran punt i final al seu pas per la política local quan acabi el mandat. Ha explicat que Ramon Llamazares (PDeCAT), Montserrat Mateu (PDeCAT) i Josep Gibert (independent) van comprometre’s per un període de quatre anys però que, no obstant això, els faran la proposta seguir-hi implicats. En el cas de Lucía Sánchez, la independent que es va incorporar a partir de la renúncia de Candini a l’acta de regidora, Torrent ha manifestat que “té molta il·lusió i inquietuds” i ha donat per fet que seguirà.

El portaveu obre la possibilitat d’aprofitar el procés de primàries per sacsejar l’executiva local del PDeCAT i donarà relleu a l’actual presidenta, Sara Planes, qui hauria manifestat la seva voluntar de fer un pas al costat.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *