Nova mobilitat a l’entorn de l’aparcament gratuït de Renfe

L’Ajuntament i Gestvia han iniciat el procés de reordenació de la circulació a peu i rodada pel front marítim de Calella amb l’objectiu de reforçar-hi la seguretat. S’ha començat pel sector de l’aparcament de Renfe i el Camí del Cementiri, on hi confluïen els circuits de pas de vianants, bicicletes i vehicles. És una zona que connecta el nucli urbà – pel pas a nivell de Renfe – amb Pineda de Mar. Una de les premisses del nou plantejament de mobilitat ha estat minimitzar la pèrdua de places d’aparcament.

La nova ordenació ha permès aconseguir la pacificació del tram del Camí del Cementiri fins a l’accés al Parc de les Veles gràcies a la delimitació d’un camí segregat de bicicletes i cotxes.

En paral·lel discorre el circuit segur de bicicletes. Va des de l’entrada al Camí del Cementiri – pel restaurant La Llar dels Pescadors – i continua per la via que connecta amb Pineda de Mar, compartit amb els vehicles. Tant d’anada com de tornada.

Pel que fa al circuit de vehicles, l’entrada i sortida de vehicles a l’aparcament de Renfe es fa pel mateix accés a la banda sud, que connecta amb el pas a nivell. Els que vinguin de la Platja Gran entren per l’accés més proper a les vies del tren. A l’interior del pàrquing s’ha habilitat un doble carril de circulació. Per la banda nord, hi ha una sortida i una entrada de vehicles diferenciades.

APARCAMENT RENFE OK WEB RETALLADA 20221011

També s’ha col·locat senyalització limitant la velocitat als 20 km/h.

La intervenció s’ha fet amb la premissa de minimitzar la pèrdua de places d’estacionament, que continuaran sent totes elles gratuïtes. Des les 186 inicials, se’n mantenen 168 i tres d’elles són per a vehicles de persones amb mobilitat reduïda. A més, hi ha 4 places de motos.

Aquesta setmana han de continuar els treballs fins el Rierany dels Frares.

Compartir

Potser t'interessa

1 Resposta

  1. Joan Manuel ha dit:

    4 places de moto!!!! gràcies… al final vinc a calella amb cotxe per no voltar buscant un lloc on deixar la moto… m’es mes fàcil deixar el cotxe … em fan fer mes emissions de CO2… gràcies a una política de places de moto que sembla subvencionada per el Grup VW….. a qui l’importa l’escalfament del planeta?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *