Com fer l’aïllament a casa si ets contacte estret d’un positiu Covid-19?

rentamans

L’aïllament a casa és una de les mesures més efectives per evitar la propagació del coronavirus, i és el que recomanen les autoritats sanitàries internacionals per a les persones potencialment infectades. És a dir, qui presenta símptomes o qui és contacte estret d’un positiu per Covid-19. Hores d’ara, el període de quarantena és de 14 dies però a partir de dilluns vinent es reduirà fins als 10 dies per afavorir que tothom la compleixi, segons el Departament de Salut. Durant aquest temps, és important que se segueixin una sèrie de recomanacions.

No es pot sortir de casa en cap cas, ni per comprar, ni per treure a passejar la mascota, ni cap altre supòsit. Cal aïllar-se en una habitació si es comparteix el domicili amb d’altres persones. Han d’utilitzar lavabos diferents i s’ha d’extremar la precació per mantenir una distància física, especialment amb persones que són de risc com la gent gran o malalts crònics. En tot cas, posar-se la mascareta i rentar-se les mans molt sovint, preferiblement amb solucions alcohòliques.Utilitzar mocadors d’un sol ús, i també canviar les tovalloles i la muda a diari. Ventilar les habitacions tres cops al dia. És aconsellable disposar d’un telèfon mòbil per tal de comunicar-se amb la resta de persones.

En el cas de persones que conviuen amb un aïllat, com poden ser pares i mares d’escolars que han estat en contacte amb un positiu, recordar que s’ha de tancar en una habitació i entrar-hi com menys vegades millor. Quan sigui imprescindible, tots han de portar mascareta i, en cas que hi hagi contacte, cal dur també guants de làtex i bata resistent als fluïds.

Aquesta informació la facilita el Departament de Salut i està disponible al seu portal web i a l’aplicació STOP COVID-19 CAT. També les traslladen els professionals del CAP que s’encarreguen de fer el seguiment dels casos.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat