Respiradors 3D per fer front a la COVID-19

respirador 3D CORONAVIRUS

A Catalunya des d’aquest matí s’han començat a fabricar els primers respiradors amb impressores 3D a escala industrial. Una acció clau per combatre el coronavirus perquè aquests aparells són essencials per tractar malalties respiratòries. Es tracta d’una iniciativa que ha impulsat la Generalitat amb el Consorci de la Zona Franca, el col·legi de Metges de Barcelona i empreses com HP, Leitat, Seat i Navantia. L’objectiu és dissenyar i fabricar a gran escala aquests respiradors amb un disseny i components simplificats, però útils, per parar el cop i fàcils de muntar.

Aquests respiradors 3D els enviaran a les Unitats de Cures Intensives i ja tenen el vistiplau de Salut. L’Agència Espanyola del Medicament ja ha rebut la fitxa tècnica de l’aparell i n’ha concedit l’homologació provisional. La consellera de Salut, Alba Vergés, ho avançava ahir al vespre.

Per primera vegada hi haurà un respirador de campanya, pensat a Catalunya, que es podrà produir a Catalunya, amb impressió 3D i que té l’acreditació i que es pot posar en marxar des de ja. Ha passat la validació clínica a través del Consorci Sanitari de Terrassa i el Parc Taulí. Ens permetrà poder produir un dels Materials que necessitarem imperiosament per a la gestió dels pacients greus amb coronavirus.

El seu cost és unes 50 vegades inferior als respiradors més sofisticats.

Ara ja s’està treballant per fer un segon model millorat i per augmentar la capacitat de producció en pocs dies, es podrien fer unes 300 unitats diàries. També es demana col·laboració a empreses o persones que tinguin impressores 3D i vulguin participar.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat