Com serà la cercavila nocturna de Festa Major dels gegants de Calella?

Els gegants de la ciutat tornaran a ser protagonistes de l’agenda d’actes de la Festa Major de la Minerva que aquest any presenta un novetat: la cercavila nocturna que el dia de la Festa Major, el dia 23, farà la colla. Un esdeveniment que neix amb l’objectiu de festejar els 20 anys d’en Quirze i la Minerva, estrenats el 16 de setembre de l’any 2002, i que són una rèplica dels de l’any 1935.

Així ho han decidit els membres de la colla després de plantejar una pluja d’idees per commemorar l’aniversari. Oriol Terricabras és el cap de colla.

L’objectiu principal és donar un aire més festiu i de més importància a aquesta parella de gegants. Vam pensar que amb la cercavila nocturna atrauríem a un públic més jove. Aquesta idea va sorgir de manera espontània. Vam fer una pluja d’idees però el que més ens va cridar l’atenció és la cercavila nocturna.

La cercavila nocturna arrencarà a les 21h des de la Plaça de l’Església. Marina Vergés, secretària de l’entitat, ha detallat el recorregut que faran els gegants.

La cercavila s’iniciarà a la Plaça de l’Església on la banda Bufant Fort Street Band, que és la banda que acompanyarà tot el recorregut, començarà tocant un parell de cançons. A continuació seguirem pel carrer Església fins el Sant Pere i pujarem tot el carrer fins arribar a la casa dels gegants, que és a la Plaça Muriel Casals. Allà farem unes ballades i serà el tancament de la cercavila. La festa seguirà a les barraques.

Oriol Terricabras s’ha mostrat molt agraït i ha dit que és un honor que els gegants tinguin tant de protagonisme en el marc de la Festa Major.

Que en Quirze i la Minerva siguin centre d’atenció i tinguin més protagonisme a la Festa Major de la Minerva per nosaltres és un honor. Encara que formem part de l’entitat perquè ens agraden els gegants, quan veiem la gent que s’espera al carrer o que s’espera la Festa Major per veure els gegants, encara ens esforcem més i intentem que totes les activitats surtin el millor possible perquè la gent ho pugui gaudir i s’ho passin el màxim de bé possible.

Els gegants també seran al pregó de Festa Major que el dijous 22 de setembre farà la germana Pilar Vivas, en representació de la Companyia de Maria de Calella a la Plaça de l’Ajuntament, on interpretaran el Ball de la Llopa i el Ballet dels gegants de la ciutat.

L’endemà seran a l’Ofici de Festa Major, on a continuació i a la Plaça de l’Ajuntament faran una mostra de balls. De cara a diumenge 25 de setembre i a les 9.30h, plantada dels gegants convidats a la 39ena Trobada de Gegants, que a les 11.30h sortiran en cercavila pels carrers Església, Sant Josep, Jovara, Escoles Pies, fins la Plaça de l’Ajuntament. Allà, cada colla oferirà un ball. El fi de festa anirà a càrrec dels representants locals que presentaran el Ball Nou i el Ballet els Gegants de Calella.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *