Comas assenyala una “negligència flagrant” en la fiscalització d’Urbaser

La CUP clama contra la gestió i fiscalització del servei de neteja i recollida de la brossa que s’ha fet en els últims anys per part de l’Ajuntament de Calella, malgrat reconèixer el bon tarannà de l’actual responsable de l’àrea de Sostenibilitat. El regidor portaveu Albert Comas ha passat avui pel programa LA CIUTAT, on ha reprovat la despesa pública que s’ha fet per suplir una feina que, segons recorda, s’hauria de fer des del consistori. En total, 33.000 euros per les dues auditories i l’últim estudi tècnic. Comas ha mostrat la seva perplexitat davant el fet que no s’hagi tret cap conclusió ni s’hagi adoptat cap mesura a partir de la informació obtinguda. A més, ha afirmat que no s’admetria una gestió així al sector privat.

Albert Comas ha denunciat una “negligència flagrant” per part dels responsables municipals dels últims anys, començant per l’alcalde. Són declaracions al programa LA CIUTAT:

L’alcalde hi és ara, però també hi era abans. Tots els informes, les actes i la informació no hi ha sigut. Això és una negligència flagrant de la regidoria, que ha permès que l’empresa hagi campat com volia. Si s’han posat menys recursos, personal i maquinària, Urbaser s’ha omplert les butxaques per un servei contemplat en el contracte.

El regidor de la CUP ha afirmat que les neteges intensives que s’estan fent passat l’estiu no serien necessàries si la concessionària complís amb el contracte signat. També ha fet notar que enlloc està recollida ni justificada la pràctica habitual – segons assegura – de barrejar les fraccions de la brossa a la nau de Calella perquè hi han impropis, tal com va comentar el regidor Quim Pla. “Si hi ha aquesta pràctica, on són els informes de la incidència? No n’hi ha cap. I si no n’hi han, com es pot millorar el servei?”, s’ha preguntat Albert Comas, qui ha afegit que aquest tipus de gestió no estaria en cap cas permesa al sector privat. “A la persona que està al capdavant ja l’hauríen fet fora. De fet, nosaltres vam demanar la dimissió d’Albert Torrent”, ha recordat.

En un altre ordre de qüestions, ha plantejat la necessitat de donar un tomb a l’actual model turístic de sol i platja i apostar per una oferta basada en la cultura i la proximitat que permeti, segons opini, acabi amb la precarietat que ha conduït Calella a ser la segona població maresmenca amb la renda per càpita més baixa. Comas ha deixat algunes idees.

Que hi hagi zones de platja naturalitzades, augmentar el nombre de BCIL per protegir façanes d’edificis o definir rutes patrimonials sobre les diferents èpoques històriques de Calella o una reinterpretació museològica… Iniciatives per apostar per un turisme cultural i de proximitat, n’hi ha.

En la línia d’abordar la situació socioeconòmica de la població calellenca, Comas s’ha mantingut en què cal aplicar una política fiscal progressiva en la qual qui més té, més paga. D’aquí el seu vot d’abstenció a la proposta del govern d’aplicar un increment del 6,5% de l’IBI, de forma universal, sense tenir en compte les rendes més baixes.

En l’entrevista d’avui a LA CIUTAT, la defensa d’aquest posicionament l’ha portat a parlar de la crisi habitacional i de la necessitat de treure els pisos buits al mercat de lloguer. Ha revelat que el cens que s’ha impulsat des del consistori assenyala que n’hi han més de 700, el que equivaldria al 8% del total del parc d’habitatges que hi ha a Calella.

A continuació podeu recuperar-la íntegrament:

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *