S’activa un pla intensiu de neteja viària

Fins el 22 de novembre, cada dia, es farà una neteja a consciència de diferents trams de carrers del nucli urbà. S’han escollit aquells on l’aparcament és fixe en un cantó de la vorera, on no hi arriba mai la màquina. El dia que es faci l’actuació, no s’hi podrà estacionar i la Policia Local ho senyalitzarà. Aquest pla intensiu de neteja viària va començar a la zona dels Codina i a Monturiol, avui ha continuat al carrer Moragas, i s’allargarà durant un mes, tal com ha explicat el regidor de Sostenibilitat, Quim Pla, en una entrevista a LA CIUTAT.

Quim Pla ha explicat que la intervenció no suposarà una despesa afegida per l’Ajuntament, sinó que entra dins la contracta amb la concessionària Urbaser.

Sé que és incòmode pels qui aparquen, però val la pena. Tindrem el carrer net i, si funciona, ho podrem continuar fent (…) És una actuació que es coordina amb la Policia Local però no es paga a part.

Quim Pla ha explicat que la situació de sequera ha impedit fer una bona neteja dels carrers per les restriccions d’aigua. “Hem tingut problemes d’olors”, ha dit el regidor adjunt de Sostenibilitat, qui alhora reconeix que hi ha marge de millora per part dels serveis prestats per Urbaser, ara objecte d’un estudi tècnic que es podria tenir enllestit a finals d’any.

Amb tot, ha posat l’accent en la responsabilitat de cadascun dels calellencs i calellenques de mantenir una ciutat neta i endreçada perquè hi ha tots els mecanismes al seu abast per evitar situacions d’incivisme:

Tenim tots els mitjans perquè no passi: deixalleria, deixalleria mòbil, contenidors que estem modernitzant. Costa molt pensar que hi ha algú, que es fa veure molt, no ho utilitzi. Que nosaltres podem millorar, d’acord (…) Però la mare dels ous és cuidar i estimar la ciutat.

Pla ha explicat que situacions relacionades amb la neteja i les zones de contenidors generen bona part de les comunicacions que rep l’Ajuntament a través del canal de WhatsApp que ha activat el nou govern i que ja compta amb un miler de persones subscriptores.

En relació a la denúncia de la CUP sobre la barreja de bosses de brossa de diferents fraccions a la nau de Calella, ha traslladat les explicacions que dona l’empresa de neteja.

Ens diuen que agafen la brossa, miren què hi ha dins i veuen que dins està barrejat. Llavors van a la platja i ho posen en un mateix lloc. Aquestes són les explicacions que m’ha donat l’empresa. Per això, ara necessito aquesta foto de com està actualment el servei perquè l’empresa diu una cosa i els tècnics una altra, per començar a prendre decisions.

El regidor de Sostenibilitat ha explicat que han valorat opcions com la instal·lació de càmeres de videovigilància a les zones de contenidors, encara que sigui amb caràcter dissuasori.

A continuació podeu recuperar íntegrament l’entrevista al regidor Quim Pla al programa LA CIUTAT:

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *