Comença la campanya de vacunacions de la grip al CAP de Calella

Les injeccions es posaran fins el 15 de desembre als centres d’atenció primària del país, que disposen d’un total de 1.202.950 dosis. L’objectiu de la campanya d’aquest 2018 que ha posat en marxa el Departament de Salut de la Generalitat és que es vacuni el màxim de professionals de la salut, un dels grups de risc de contraure la malaltia i ser-ne alhora transmissors.

La infermera de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, Cristina Masvidal, ha admès que, malgrat les reticències de metges i infermeres a vacunar-se, la incidència de la grip entre els professionals de la salut és superior a la mitjana.

Suposo que si ara es fa campanya per conscienciar el grup de professionals sanitaris ho veurem d’una altra manera (…) D’una banda estem en contacte amb persones candidates a patir una grip, i alhora de transmetre-la, no només en l’àmbit professional. Som vectors de conducció prioritaris i, a més, en èpoques d’epidèmia tenim una probabilitat més alta d’emmalaltir i som un grup de professionals molt necessaris.

L’objectiu és aconseguir com a mínim un 40% de vacunacions entre els professionals.

Masvidal ha recordat quins són els altres grups de risc als quals s’aconsella especialment la vacunació.

Totes les persones de més de 60 anys, els malalts crònics (cardiovasculars, respiratòries, neurològiques, etc), infants de més de 6 mesos i dones embarassades, que es poden vacunar en qualsevol trimestre perquè es donaria cobertura a la mare i al nadó.

La petició per vacunar-se de la grip s’ha de fer directament al CAP de Calella, adreçant-se al metge de capçalera. També ho poden fer la resta de persones que no formen part de cap grup de risc. Si en queden dosis, ho podran fer en el tram final de la campanya.

La idea és que passi el gruix de la campanya i si hi ha dosis es podran administrar a persones interessades o amb tendències a patir la grip. Encara que podem fer altres coses per evitar el contagi i que són, bàsicament, prendre mesures higièniques en els llocs de treball.

L’any passat, l’activitat gripal a Catalunya va ser moderada-alta i la malaltia va causar mil tres-cents casos greus i cent setanta-cinc morts, de les quals més de la meitat corresponien a persones que no estaven vacunades.

A continuació podeu recuperar íntegrament l’entrevista a Cristina Masvidal. 

 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *