Creu Roja Alt Maresme surt al carrer per sensibilitzar els joves sobre l’ús de la mascareta

Dues parelles de joves de Creu Roja Alt Maresme s’encarreguen cada vespre de recórrer els principals punts de trobada dels nois i noies de Calella per conscienciar-los sobre la importància de protegir-se de la Covid-19, atès l’increment de positius de les últimes setmanes. Acudeixen a la platja, a la zona turística o el Parc Dalmau, o llocs més cèntrics com pot ser el carrer Jovara i la Plaça dels Tarongers, i despleguen aquesta campanya que l’entitat està portant a terme a tots els municipis costaners de Catalunya per encàrrec del Govern català.

Les intervencions es fan de dimarts a diumenge, entre les vuit del vespre i la una de la matinada, de forma amable i amb una estratègia adaptada al col·lectiu, tal com ha explicat Toni Cardó, de Creu Roja Alt Maresme, en declaracions a Ràdio Calella TV.

No els fem un gran sermó sobre què pot passar si portem o no mascareta, sinó que els fem una enquesta o els plantegem algun tipus de joc. Ho fem de manera més visual per aconseguir sensibilitzar-los sobre la necessitat d’usar la protecció.

Joves sensibilitzadors encarregats de la zona de l'Alt Maresme

Joves sensibilitzadors encarregats de la zona de l’Alt Maresme

I també ho expliquen als turistes que es troben, recordant-los l’obligatorietat de l’ús de la mascareta en qualsevol espai públic, obert o tancat. La campanya es va activar el passat cap de setmana i les primeres sensacions són positives.

Portem dos dies d’intervenció, vam començar dissabte passat; i de moment els resultats son bons. Detectem que nois i noies amb qui contactem perquè no porten la mascareta, se l’acaben posant; i si tornem a passar per allà, la continuen portant.

A l’Alt Maresme, els voluntaris i personal jove de Creu Roja també està intervenint a Pineda de Mar, Malgrat de Mar i Santa Susanna. La iniciativa es durà a terme fins el 10 de setembre i s’acompanya d’uns espots que s’estan difonent a xarxes socials amb consells de prevenció sota l’etiqueta #COVIDspoiler.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *